Istrabenz v polletju z izgubo

Skupina Istrabenz je prvo letošnje polletje sklenila s 730.000 evri čiste izgube, potem ko je v enakem obdobju lani beležila slabih 400.000 evrov dobička. Holdinška družba je v primerljivem obdobju več kot podvojila izgubo, ta se je povzpela na 1,6 milijona evrov.

Skupina Istrabenz je prvo letošnje polletje sklenila s 730.000 
evri čiste izgube. Foto: STA
Skupina Istrabenz je prvo letošnje polletje sklenila s 730.000 evri čiste izgube. Foto: STA

KOPER > Prihodki od prodaje skupine so se v polletju znižali za pet odstotkov na deset milijonov evrov. Kot izhaja iz polletnega poročila o poslovanju, danes objavljenega na Seonetu, so prihodki nižji zaradi izvajanje naložbe v turistični dejavnosti, predvsem zaprtja hotela Slovenija zaradi prenove.

Skupina Istrabenz je v polletju podvojila izgubo iz poslovanja, ki je nanesla dva milijona evrov, denarni tok iz poslovanja (EBITDA) pa je dosegel 79.000 evrov, potem ko je v enakem obdobju lani znašal 1,1 milijona evrov.

V skupino Istrabenz poleg holdinške družbe sodita še odvisni družbi Istrabenz Turizem in Zastava Istrabenz Lizing iz Beograda ter obvladovane družbe (Adriafin in družbe iz skupine Istrabenz plini). V polletne izkaze je do marca, torej do prodaje, vključeno tudi poslovanje odvisne družbe Grand hotel Adriatic iz Opatije.

Holdinška družba Istrabenz je v prvih šestih mesecih ob 1,6 milijona evrov čiste izgube beležila 90.000 evrov prihodkov, ki so zaradi prodaje nepremičnin za 63 odstotkov nižji od primerljivih v lanskem letu. Po lanskem dobičku iz poslovanja je družba v letošnjem prvem polletju zabeležila 540.000 evrov izgube, v negativnega v višini 450.000 evrov se je prevesil tudi EBITDA.

Finančni dolg družbe Istrabenz je konec junija znašal dobrih 141 milijonov evrov oziroma skoraj pol milijona več kot konec leta 2015.

STA


Najbolj brano