Istra in Kras v Milanu

Na svetovni razstavi Expo v Milanu bodo maja obiskovalci spoznali tudi Istro in Kras. Slovenija bo imela od 1. maja do konca oktobra v Milanu svoj paviljon, v sklopu predstavitve naše države pa bodo nekaj prostora namenili tudi posameznim regijam. Predstavniki Istre in Krasa se bodo predstavili med prvim in 15. majem.

Na svetovni razstavi Expo v Milanu bodo maja  obiskovalci spoznali  tudi  Istro in Kras.  Foto: Wikipedia
Na svetovni razstavi Expo v Milanu bodo maja obiskovalci spoznali tudi Istro in Kras.  Foto: Wikipedia

KOPER > Na Expu se bo sicer predstavilo 144 držav, razstavo pa naj bi si ogledalo 20 milijonov ljudi.

Predstavniki istrskih in kraških občin se redno sestajajo in usklajujejo o programu in aktivnostih na Expu, so danes sporočili s koprske občine. Danes so se dogovorili, da bo rdeča nit predstavitve regije osrednji slogan slovenske predstavitve, ki se glasi: “Čutim Slovenijo. Zelena. Aktivna. Zdrava.”

V ospredju predstavitve bodo torej zelena naravna območja, ki ponazarjajo raznolikost na enem mestu, ki sega od morja in solin preko Šavrinskega gričevja do podzemnih kraških jam - Škocjanskih jam, edine slovenske naravne znamenitosti, vpisane na seznam svetovne dediščine UNESCO. Gastronomsko ponudbo bodo predstavniki regije predstavili skozi kuharske šove, so sporočili s koprske občine.

NR


Najbolj brano