Iščejo prostovoljce

Raziskovalci na Univerzi na Primorskem potrebujejo prostovoljce za izvedbo raziskave na temo dizajna grajenega okolja in blagostanja ljudi.

Raziskava bo potekala na univerzitetnem kampusu Livade v 
Izoli. Foto: Mirjana Cerin
Raziskava bo potekala na univerzitetnem kampusu Livade v Izoli. Foto: Mirjana Cerin

KOPER > Prostovoljce bodo prosili, da se udeležijo dveh testiranj, ki jih bodo izvedli v dveh različnih dneh, vsako od srečanj pa bo trajalo uro in pol. Prostovoljci, ki bi želeli sodelovati v raziskavi, naj v slovenščini ali angleščini pišejo na spletni naslov Marka Posavčevića (marko.posavcevic@famnit.upr.si) ali (v angleščini) Michaela Burnarda (michael.burnard@iam.upr.si).

Pred sodelovanjem bodo prostovoljce seznanili z raziskavo in jih prosili, da podpišejo Izjavo o zavestni in svobodni privolitvi sodelujočih zdravih oseb.

Pomebno je, da se prostovoljci lahko udeležijo obeh srečanj, katerih termini bodo oblikovani glede na razpoložljivost sodelujočih. Prostovoljci bodo med srečanjem pretežno sami, z občasnimi interakcijami z raziskovalci. Prostovoljci morajo biti zdrave odrasle osebe, stare med 20 in 60 let in ne smejo biti kadilci. Prisotnost določenih zdravstvenih stanj, bolezni, povezanih s stresom, ter uporaba določenih oblik hormonskih (nadomestnih) terapij ali zdravil lahko pomenijo neprimernost prostovoljcev za udeležbo v raziskavi. Prostovoljci, ki uporabljajo kemično kontracepcijo, bodo naprošeni, da povedo, za kakšno vrsto kontracepcije gre, so še sporočili iz Univerze na Primorskem.

Raziskava bo potekala na univerzitetnem kampusu Livade na naslovu Livade 6, Izola. Raziskava je del doktorskega projekta raziskovalca Michaela Burnarda, ki ga izvaja pod mentorstvom izr. prof. dr. Andreje Kutnar.

Spletno uredništvo


Najbolj brano