Iščejo novega najemnika za kavarno Loggia

V koprski občini iščejo novega najemnika za kavarno Loggia na Titovem trgu. Ponudbe bodo zbirali do 24. avgusta. Kot je razvidno iz razpisa, bodo pri izbiri upoštevali zlasti ponujeno najemnino, investicijska vlaganja in program. Izklicna najemnina za nekaj več kot 317 kvadratnih metrov velik prostor sicer znaša 2195 evrov.

Novi najemnik kavarne Loggia bo moral poleg najemnine 
plačati še 48.000 evrov za nujna investicijska dela.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Novi najemnik kavarne Loggia bo moral poleg najemnine plačati še 48.000 evrov za nujna investicijska dela.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Pogodba, ki so jo v koprski občini pred petimi leti sklenili z zdaj že propadlo družbo Kolosej (nato pa z njihovim stečajnim upraviteljem), se izteka, zato zdaj iščejo novega najemnika.

“Konkretnih interesentov za Loggio zaenkrat ni bilo, seveda pa je naša želja, da bi jih bilo čim več,” se nadejajo v občinski upravi. Zadnja najemnina za kavarno je znašala 2191,90 evra, v prihodnje pa v občini pričakujejo najmanj 2195 evrov na mesec. Gostinski prostor bodo tudi tokrat oddajali za pet let z možnostjo podaljšanja. Kot je razvidno iz razpisa, bodo pri izbiri upoštevali zlasti ponujeno najemnino, investicijska vlaganja in program.

V razpisu med drugim še piše, da ima Loggia status kulturnega spomenika, na katerem je treba poskrbeti za nujna vzdrževalno konzervatorsko restavratorska dela. Po projektu in popisu del znaša ocenjena vrednost posegov skoraj 48.000 evrov. Te stroške je dolžan poleg stroškov najema plačati izbrani ponudnik.

Zanimalo nas je, ali je bil vrh občine zadovoljen z zdajšnjo ponudbo in programom v lokalu. Je torej najemnik upravičil njihova pričakovanja? Pravijo, da jim je zagotovo v interesu, da bi bila ponudba v eni od osrednjih mestnih kavarn čim boljša. “Zadovoljstvo naših občank in občanov ter turistov v mestu nam veliko pomenijo, zato si želimo, da bi bila ponudba temu primerna,” pravijo. NH


Najbolj brano