Irena Dolinšek bo kandidirala za županjo občine Piran

Irena Dolinšek bo jeseni kandidirala za županjo Občine Piran, so danes sporočili iz stranke Oljka.

Irena Dolinšek se bo v piranski občini potegovala za županski stolček Foto: Oljka
Irena Dolinšek se bo v piranski občini potegovala za županski stolček Foto: Oljka

PORTOROŽ > “Na prvo mesto dajemo vedno človeka. Ta ustvarja in spreminja kraj. Zavedamo se, da zlasti v času, ko je brezposelnost velika, težko vrniti smehljaje na obraz ljudi. Zato si bomo prizadevali, da najprej pripomoremo k temu, da ustvarimo nova delovna mesta. Občina Piran te možnosti ima, vendar niso dovolj dobro izkoriščene,” je na današnji predstavitvi dejala Irena Dolinšek.

Napovedala je, da si bo prizadevala za vključitev piranskega mestnega jedra in Krajinskega parka Sečoveljske soline na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine.

“Turizem je naš paradni konj in bi ga boljše povezali z zaledjem. Tako v turističnem smislu kot pri možnostih pridelave in zalaganja hotelskih objektov s sadjem in zelenjavo,” je dejala Dolinškova. V stranki Oljka želijo spremeniti mišljenje in pristop lokalne skupnosti do turizma. Kot primer je Dolinškova navedla delovanje redarske službe, “ki služi predvsem temu, da množično deli kazni”.

“Mi bi to službo spremenili, da ne bo samo lepila nalepke za napačno parkiranje. Želimo ustvariti službo, kjer bodo delovali turistom in domačinom prijazni redarji, ki bodo v prvi vrsti informirali in bili naši promotorji,” je napovedala Dolinškova.

NR


Najbolj brano