Intereuropa v devetih mesecih s 3,1 milijona evrov dobička

Koncern Intereuropa je v prvih devetih mesecih ustvaril 102,2 milijona evrov prihodkov od prodaje storitev, kar je tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je povečal za 20-krat na 3,1 milijona evrov. Koncern je rezultate iz enakega obdobja lani presegel na vseh poslovnih področjih.

Koncern Intereuropa je v prvih devetih mesecih ustvaril 102,2 
milijona evrov prihodkov od prodaje storitev, kar je tri 
odstotke več kot v enakem obdobju lani.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koncern Intereuropa je v prvih devetih mesecih ustvaril 102,2 milijona evrov prihodkov od prodaje storitev, kar je tri odstotke več kot v enakem obdobju lani.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Intereuropa je v omenjenem obdobju presegla tudi načrte, najbolj pri produktih skladiščenja, domačega prometa in pomorskih prevozov zabojnikov, je razvidno iz poročila o devetmesečnem poslovanju, danes objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Okrevanje gospodarske klime na evropskih trgih se je v tretjem četrtletju nadaljevalo, kar se je odrazilo tudi pri poslovanju družb koncerna. Lanskoletne prodajne rezultate so presegle vse družbe v koncernu z izjemo družbe v Albaniji.

Obvladujoča družba Intereuropa s sedežem v Kopru je v prvih devetih mesecih ustvarila 68 milijonov evrov prihodkov, kar je podobno kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je povečal za 2,4-krat na 2,6 milijona evrov.

Intereuropa je izboljšala rezultate poslovanja, pa čeprav konkurenčen boj na trgu transportno-logističnih storitev ustvarja pritiske na prodajne cene, kar znižuje zaslužek na enoto.

Koncern Intereuropa bo še naprej usmerjen predvsem v razvoj obstoječih in v pridobitev novih poslov, s čimer želi doseči rast na vseh trgih, področjih in produktih osnovne dejavnosti. Med najpomembnejšimi cilji pa ostaja ohranjanje oz. povečevanje dobičkonosnosti poslovanja, so še sporočili iz Intereurope.

Neto finančni dolg je ob zaključku obdobja znašal 79,3 milijona evrov.

STA


Najbolj brano