Inde v prihodnjem letu z novim lastnikom?

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo postala pravnomočna lastnica celotne nepremičnine nekdanje tovarne Inde v Kopru predvidoma sredi decembra letos. Primopredaja s strani obeh stečajnih upraviteljev bo fizično izvedena še letos. Temu bo sledilo čiščenje nevarnega azbesta in priprava objekta za prodajo, so sporočili iz DUTB. Dodali so še, da obstaja možnost, da bo Inde že v prihodnjem letu prodan. Zapuščena tovarna Inde je sicer postala prizorišče novega družbenega gibanja, imenovanega Ustvarjalna platforma Inde - U.P.I. Inde.

V DUTB so se odzvali na ugotovitve nevladne organizacije 
Alpe Adria Green (AAG), ki je pred dnevi na Inšpektorat za 
okolje in naravo, Zdravstveni inšpektorat in na ministrstva 
poslala prijavo razpadajočih in odvrženih azbestnih plošč in 
ostankov na območju Inde v Kopru.
V DUTB so se odzvali na ugotovitve nevladne organizacije Alpe Adria Green (AAG), ki je pred dnevi na Inšpektorat za okolje in naravo, Zdravstveni inšpektorat in na ministrstva poslala prijavo razpadajočih in odvrženih azbestnih plošč in ostankov na območju Inde v Kopru.  

KOPER > V DUTB so se odzvali na ugotovitve nevladne organizacije Alpe Adria Green (AAG), ki je pred dnevi na Inšpektorat za okolje in naravo, Zdravstveni inšpektorat in na ministrstva poslala prijavo razpadajočih in odvrženih azbestnih plošč in ostankov na območju Inde v Kopru.

“V skladu s svojimi internimi pravili pred prevzemom nepremičnin iz stečajnih postopkov v svoje lastništvo preveri morebitna ekološka tveganja, povezana s predmetno nepremičnino. Tako je bilo tudi pri objektu Inde ugotovljeno, da je treba nevarne odpadke na območju nepremičnine čim prej odstraniti. DUTB to namerava narediti po prevzemu lastništva celotnega objekta še pred zaključkom tega leta,” so sporočili iz DUTB.

Nepremičnino nekdanje tovarne Inde je DUTB sicer formalnopravno prevzela iz stečajev podjetij Konstruktor Invest in Kraški Zidar avgusta in novembra 2016. Sklep o izročitvi druge polovice idealnega deleža nepremičnine je bil na AJPES objavljen 28. novembra 2016 in bo, pod pogojem, da se nobena stranka ne bo pritožila, postal pravnomočen 13. decembra 2016. Do tega datuma oziroma primopredaje s strani stečajnih upraviteljev DUTB iz naslova lastninske pravice in posesti nima pravic in tudi ne obveznosti do te nepremičnine. Vsako poseganje v nepremičnino do navedenega datuma bi bilo nezakonito, še dodajajo.

Preberite še: V AAG opozorili na azbestne plošče na območju zapuščene tovarne Inde

Spletno uredništvo


Najbolj brano