Inde je prodan

Nekdanja tovarna Inde je prodana. Od Družbe za upravljanje slabih terjatev sta jo kupila Rok Cvetkov in Valter Krmac, ta teden pa prodajo ovekovečila tudi s podpisom pogodbe. Po medsebojnem dogovoru v delu tovarne vsaj do septembra ostajajo tudi skvoterji.

Valter Krmac in njegovo podjetje KMK Box bo delovalo v delu 
Indeja, ki ga zasedajo tudi skvoterji. Prostori Roka Cvetkova 
so v zadnjem delu stavbe. Foto: Alenka Penjak
Valter Krmac in njegovo podjetje KMK Box bo delovalo v delu Indeja, ki ga zasedajo tudi skvoterji. Prostori Roka Cvetkova so v zadnjem delu stavbe. Foto: Alenka Penjak

KOPER > Valter Krmac iz izolskega podjetja KMK Box in Rok Cvetkov, svetovno znani kaskader, ki bi rad v Indeju postavil filmski studio, se te dni dogovarjata, kateri del Indeja bosta prevzela. Sprva je namreč kazalo, da bo del stavbe, v katerem so skvoterji, uporabniki Ustvarjalne platforme Inde, uporabljal Cvetkov. Zdaj kaže, da bo ta del pripadel Krmacu.

Že Cvetkov je obljubljal skvoterjem, da jim bo dovolil nemoteno ustvarjanje vsaj do konca septembra, do datuma, ko imajo začrtan svoj kulturni program. To obljubo je, kot nam je zatrdil, prevzel še Krmac. V zameno so mu tamkajšnji uporabniki obljubili, da ga ne bodo motili pri sanaciji Indeja. Kaj se bo dogajalo jeseni, ne ve še nihče. Povsem možno je, da bo Ustvarjalna platforma Inde živela še naprej, nekako vpeta med proizvodne hale in izmensko delo. V takšnem primeru bo Krmac v okolju alternativne kulture obveljal za velikega tako imenovanega “frajerja”.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano