Ideja o Obalni Komunali

Direktorji istrskih komunalnih podjetij so po nekaj letih spet obudili tradicijo mesečnih koordinacij, na katerih bodo izmenjevali izkušnje in strokovne informacije na različnih področjih dela in racionalizacije poslovanja.

Istrski “komunalni trio”:  z  leve Darij Barrile, Denis Bele in Gašpar Gašpar Mišič  Foto: Komunala Koper
Istrski “komunalni trio”: z leve Darij Barrile, Denis Bele in Gašpar Gašpar Mišič  Foto: Komunala Koper

KOPER >V. d. direktorja Komunale Koper Gašpar Gašpar Mišič, direktor Komunale Izola Denis Bele in direktor Okolja Piran Darij Barrile so se na srečanju pretekli petek dogovorili, da bi kazalo razmisliti o poenotenju nekaterih skupnih delovnih procesov. Tako bi lahko omogočili ugodnejše poslovanje in posledično kakovostnejše storitve in sprejemljivejše stroške za občane. Barrile pravi, da so znova vzpostavili pretrgane vezi.

“Menim, da so takšna srečanja dobra, saj si izmenjujemo strokovne informacije. Če bomo pri tem našli skupne točke in se bo izšla tudi ekonomika poslovanja, bomo zagotovo sodelovali pri kakšnih projektih,” napoveduje.

Med drugim bi lahko združili moči pri iskanju dolgoročnih rešitev glede ravnanja z odpadki. “Ena od zanimivih rešitev bi bila vzpostavitev modela Obalne Komunale (OK). Ta bi delovala pri večjih projektih na tem področju. Preučili bomo možnost skupnega zbirnega centra na območju Srmina,” razmišlja Mišič.

Trije direktorji so vzeli v precep tudi zanimivo zamisel o predelavi blata iz centralnih čistilnih naprav ter njegove nadaljnje uporabe pri sanaciji deponij, rečnih brežin, pri protipoplavnih nasipih in nasipu kaset za poglabljanje morja. Sicer pa se bo “komunalni trio” v prihodnje posvetoval pri nabavi opreme višje vrednosti, ki jo za svoje delovanje potrebujejo vsa tri podjetja. Tako so se že dogovorili o nakupu kamere za snemanje stanja v kanalizacijskih ceveh.

NH


Najbolj brano