Hrvaški HEP bo z elektriko oskrboval skupino Cimos

Hrvaški HEP nadaljuje s pridobivanjem poslov v Sloveniji. Tako je danes v Kopru podpisal dogovor o oskrbi z električno energijo celotne skupine Cimos. Pogodba, ocenjena na 19 milijonov evrov, se nanaša na oskrbo Cimosovih podjetij v Sloveniji, Srbiji, BiH in na Hrvaškem.

Hrvaški HEP nadaljuje s pridobivanjem poslov v Sloveniji. 
Tako je danes v Kopru podpisal dogovor o oskrbi z električno 
energijo celotne skupine Cimos.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Hrvaški HEP nadaljuje s pridobivanjem poslov v Sloveniji. Tako je danes v Kopru podpisal dogovor o oskrbi z električno energijo celotne skupine Cimos.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Kot so sporočili iz HEP, so pogodbe različnih ročnosti. Medtem ko se za Cimos na Hrvaškem, v Srbiji in BiH nanaša za dve leti, pa bo HEP Cimos v Sloveniji z električno energijo oskrboval tri leta.

Potem ko je HEP nedavno dobil 12-milijonski posel z mestom Ljubljana, je pogodba s Cimosom nov korak na slovenskem trgu in širše v regiji, so poudarili v HEP.

“Ta pogodba je še en pomemben korak v uresničevanju naše strategije prevzemanja vodilne vloge energetskega igralca v regiji,” je ob tem poudaril predsednik uprave HEP Perica Jukić. Dogovor s skupino Cimos, ki je prisotna v več državah regije, pa po njegovih besedah simbolizira ta korak.

HEP je februarja zmagal še na razpisu slovenskega operaterja distribucijskega omrežja z električno energijo SODO za pokritje izgub in zagotovljeno oskrbo za obdobje 2016-2017.

Nedavno je podpisal tudi pogodbo o oskrbi bencinskih servisov družbe MOL Slovenija. Pogodba, vredna 1,2 milijona kun (približno 160.000 evrov), se nanaša na leto 2016.

STA


Najbolj brano