Hoteli Metropol odpustili pet ljudi

Pet delavcev Hotelov Metropol je v ponedeljek dobilo odpovedi iz poslovnih razlogov. V družbi Hoteli Cavtat, ki je lastnica Hotelov Metropol, ne komunicirajo, razlogi za odpuščanje pa naj bi bili slabi rezultati družbe. Zaposleni se bojijo, da je to šele začetek.

Zaposleni v Hotelih Metropol se bojijo, da je prvih pet 
odpovedi šele začetek. Foto: Sonja Ribolica
Zaposleni v Hotelih Metropol se bojijo, da je prvih pet odpovedi šele začetek. Foto: Sonja Ribolica

PORTOROŽ > Vodstvo Hotelov Metropol o odpuščanjih ni obvestilo sindikata gostinskih in turističnih delavcev. “Odpovedi so nas presenetile, tako da zadevo še raziskujemo, člane pa pozivamo, naj prinesejo vse papirje, da jih preverimo, ali je v skladu z zakonodajo,” je pozvala izvršna sekretarka Obalnega sindikata gostinstva in turizma KS 90 Irena Valenti, ki je za odpovedi izvedela v torek zjutraj. Gre za pet zaposlenih v dveh enotah, predvsem sobarice. Sindikat je pozval inšpektorat za delo, naj preveri, ali je oziroma bo odpuščanje tolikšno, da od delodajalca zahteva program razreševanja presežnih delavcev.

Da bo podjetje odpuščalo, se je pokazalo že pred mesecem dni, ko je vodstvo zaposlene vabilo na individualne pogovore in jim ponujalo sporazumne odpovedi pogodb o zaposlitvi: če bi sprejeli, bi jim dali 2000 evrov odpravnine. A to so bile sporne ponudbe, saj odpravnine pripadajo že po zakonu, zato je sindikat delavcem svetoval, naj tega nikakor ne sprejmejo. Hoteli Cavtat so letos od Hotelov Bernardin prevzeli 69 zaposlenih.

KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano