Hoteli Bernardin zahtevajo dodatna pojasnila DUTB

Nadzorni svet Hotelov Bernardin, ene od družb, katerih hotele je prejšnji teden v upravljanje prevzela Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), je danes od uprave zahteval, da zaščiti interese in zagotovi stabilnost poslovanja družbe. Od DUTB zahtevajo odgovore na vrsto vprašanj, nato se bodo odločili o nadaljnjih korakih.

V okviru prevzema slabih terjatev od bank je bilo na DUTB 
prenesenih za 18 milijonov evrov terjatev do Hotelov Bernardin. Foto: Leo Caharija
V okviru prevzema slabih terjatev od bank je bilo na DUTB prenesenih za 18 milijonov evrov terjatev do Hotelov Bernardin. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > V okviru prevzema slabih terjatev od bank je bilo na DUTB prenesenih za 18 milijonov evrov terjatev do Hotelov Bernardin. Gre za največjega upravljalca hotelov v Istri, pod okrilje katerega sodi šest hotelov in drugih turističnih zmogljivosti v Portorožu, Izoli, Strunjanu in Piranu.

Nadzorni svet družbe se je danes sestal na izredni seji ter se seznanil z vrsto aktivnosti, ki jih je uprava v stiku z dobavitelji, zaposlenimi in partnerji že izvedla za umirjanje razmer, do katerih je prišlo po petkovem sporočilu DUTB o prevzemu 41 hotelov po državi v upravljanje.

Informacije in napovedi so s strani DUTB prišle v najbolj občutljivem trenutku, to je ob začetku glavne turistične sezone, so danes sporočili iz Hotelov Bernardin.

Nadzorni svet je predsednika nadzornega sveta in predsednika uprave zadolžil, da od glavnega izvršnega direktorja DUTB Torbjörna Manssona dobita odgovore na več vprašanj, nato pa bo sprejel usmeritve o nadaljnjih aktivnostih.

Nadzornike zanima predvsem, kako bo prevzem upravljanja vplival na razvojno strategijo in poslovni načrt družbe Hoteli Bernardin, na politiko zaposlovanja oziroma število zaposlenih ter na vodenje in upravljanje družbe.

STA


Najbolj brano