Hotel Čeligo oddajajo za 2000 evrov

Rezidenca Čeligo v Luciji je lani novembra pristala v stečaju, zdaj pa stečajna upraviteljica išče najemnika zanjo. Izklicna mesečna najemnina znaša le 2000 evrov.

Stečajna upraviteljica išče najemnika za Rezidenco Čeligo. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Stečajna upraviteljica išče najemnika za Rezidenco Čeligo. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

LUCIJA > Na vprašanje, kako to, da je izklicna najemnina za štiri leta star hotel s štirimi zvezdicami, ki ima 28 sob in šest apartmajev, le 2000 evrov, stečajna upraviteljica Irena Lesjak odgovarja. “Toliko plačuje zdajšnji najemnik, ki je to postal še pred začetkom stečaja. Da v stečajnem postopku ne bi koga favorizirali, sem se odločila objaviti razpis za izbor novega najemnika z enako izhodiščno najemnino.” Pravi, da je najemnina res nizka, a da jo spremljajo visoki obratovalni stroški.

Najemnik Rezidence Čeligo je podjetje Viktoriy, ki ima sedež v Izoli. Njegov direktor je bil od septembra do decembra lani Sandi Čeligo, nato je direktorica postala Gordana Čeligo. Oba sta lastnika družinskega hotela in Banki Koper, ki je sprožila stečaj Rezidence Čeligo, dolgujeta dobrih šest milijonov evrov. Dolg je piransko okrajno sodišče junija in avgusta lani skušalo poravnati s prodajo hotela, a ni uspelo. Sodišče je njegovo vrednost ocenilo na dvanajst milijonov evrov; a ga je prvič ponudilo za 8,4 milijona evrov, drugič pa je ceno spustilo na šest milijonov.

Zdaj stečajna upraviteljica išče najemnika Rezidence Čeligo za obdobje šest mesecev. Ponudbe bo zbirala do 12. februarja. Kot pravi, je nekaj zainteresiranih že spraševalo za informacije. Nato bo družinski hotel skušala prodati. Po kakšni ceni in kdaj, pa še ne more napovedati.

HR


Najbolj brano