Hot je noč preživel na policijski postaji

Portoroški podjetnik Vejsil Hot je noč na nedeljo zaradi kršenja javnega reda in miru prespal na lucijski policijski postaji. Piranska podžupanja Meira Hot, sicer njegova nečakinja, pa je zaradi istega prekrška dobila globo v višini 333 evrov. “Globe ne bomo plačali, ker nismo naredili ničesar narobe, na ravnanje policistov pa se bomo pritožili,” pravita Meira in Vejsil Hot.

Portoroškega podjetnika Vejsila Hota so policisti v noči na 
nedeljo iz centra Portoroža odpeljali na pridržanje na policijsko postajo, Meiri Hot pa izrekli globo zaradi kršenja 
javnega reda in miru.   Foto: Tatjana Tanackovič
Portoroškega podjetnika Vejsila Hota so policisti v noči na nedeljo iz centra Portoroža odpeljali na pridržanje na policijsko postajo, Meiri Hot pa izrekli globo zaradi kršenja javnega reda in miru.  Foto: Tatjana Tanackovič

PORTOROŽ > Zgodilo se je v soboto nekaj pred polnočjo, ko so policisti v lokalih opravljali nadzor varnostnih služb. Prišli so tudi v Pergolo, ki je v lasti družine Hot.

Hot: uniforme nam odganjajo goste

“Nas nič ne moti, da policisti opravljajo svoje delo, celo dobrodošli so pri nas, vendar se nam ne zdi korektno, da uniformirani policisti vstopajo samo v naš lokal in nam s tem odganjajo goste. Naj pridejo v civilu. V druge lokale ne vstopajo v uniformah, razen če pridejo na intervencijo. Ker se nam to dogaja že nekaj vikendov zapored, sem policiste vprašal, zakaj nam to počnejo in iz tega so zdaj naredili zgodbo. To počnejo namenoma, ker nas želijo uničiti,” pravi portoroški podjetnik Vejsil Hot, ki trdi, da se je s policistoma samo pogovarjal in da ga je eden od njih obtožil, da je alkoholiziran, čeprav vsi vedo, da on sploh ne pije. “Rekel sem mu, naj opravijo alkotest, pa tega ni hotel. Ko mi je rekel, da me bodo odpeljali na postajo, sem se celo strinjal, ker sem upal, da bom tam govoril s kakšnim nadrejenim, ker to, kar nam delajo že nekaj vikendov zapored, je katastrofa,” pravi Hot, ki je sicer priznal, da je nekoliko bolj čustven in da je bil med postopkom nekoliko razburjen. Da ima eden od policistov zamere do njega, pa je prepričan zato, ker naj bi mu policist med postopkom dejal, da bo hodil v njegov lokal, vse dokler ga ne zaprejo.

Podžupanja ne bo plačala globe

Da gre očitno za načrtno neprofesionalno ravnanje enega od piranskih policistov, je prepričana tudi Meira Hot, ki je na kraj prišla kot Hotova pravna pooblaščenka, pa ji policist ni dovolil, da bi bila med postopkom zraven. “Pojasnila sem mu, da sem kot pooblaščenka lahko zraven, pa mi je rekel, naj se umaknem korak nazaj. To sem tudi storila. Ko sem po telefonu govorila z odvetnikom in mu še enkrat poskušala pojasniti, da sem lahko zraven, pa mi je rekel, da imamo slabe odvetnike in da bo tako, kot bo on rekel. Potem mi je napisal globo, čeprav sem povsem mirno govorila z njim. Je pa on name dvignil glas,” pravi Meira Hot. Zagotavlja, da je na kraj prišla dobronamerno in da v postopku niti enkrat ni izpostavila, da je piranska podžupanja. Globe ni podpisala in je tudi ne namerava plačati. Tako ona kot Vejsil Hot se bosta na ravnanje policista pritožila, Hotov odvetnik Renato Dukić naj bi že ukrepal. Da ni šlo za nobeno kršenje javnega reda in miru bodo dokazovali tudi s pričami, saj je bilo takrat v Portorožu kar precej ljudi.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano