Hitro cesto Koper-Izola bo dokončal CPG

Hitro cesto Koper-Izola bo dokončala družba CPG iz Nove Gorice. Pogodbo o dokončanju del na tej trasi, ki so pogoj za dolgo pričakovano odprtje predora Markovec, bosta v ponedeljek odpisala prvi mož Družbe za avtoceste v RS (Dars) Matjaž Knez in direktor CPG Kristjan Mugerli, so danes sporočili iz Darsa.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA, KOPER > CPG je podal najugodnejšo ponudbo v pogajanjih z Darsom, ki so sledila številnim zapletom in revizijskim zahtevkom pri oddaji javnega naročila za dokončanje hitre ceste. Te je konec leta vendarle presekala Državna revizijska komisija.

Predviden rok za izvedbo dokončanja hitre ceste je sicer 90 dni od uvedbe v delo, na Darsu pa si želijo, da bi cesto in s tem predor Markovec odprli pred glavno turistično sezono.

Dela v samem predoru so medtem končana. Ostala so sicer manjša dela, ki so vezana na dokončanje del na trasi in se bodo izvajala sočasno z dokončanjem hitre ceste Koper-Izola. Tehnični pregled bo možno realizirati, ko bodo vsa dela zaključena, tudi tista pred predorom, so že konec lanskega leta pojasnili na Darsu.

Na Obali že dolgo časa čakajo na odprtje predora Markovec, ki naj bi razbremenila obalno cesto med Koprom in Izolo in s tem odprla dodatni prostor turistični ponudbi. Vendar pa naj bi cesta ostala klasificirana kot državna in s tem kot rezervna cesta v primeru težav v predoru. Za zdaj prizadevanja koprske občine, da bi jo spremenili v občinsko, niso obrodila sadov.

STA


Najbolj brano