Hitre ceste Koper-Izola ne bo niti aprila 2015

Kar je zadnje dni viselo v zraku, se je v torek vendarle zgodilo. Koprski CPK, ki se skupaj z Grafistom poteguje za dokončanje trase hitre ceste Koper-Izola, je v torek zoper Dars vložil revizijski zahtevek na državno revizijsko komisijo (DRK).

CPK v teh dneh gradi navezavo na bodoče izolsko krožišče ob trasi  hitre ceste Koper-Izola (krožišče gradi Grafist). Zaradi del je oviran promet na izolski obvoznici.    Foto: Mirjana Cerin
CPK v teh dneh gradi navezavo na bodoče izolsko krožišče ob trasi hitre ceste Koper-Izola (krožišče gradi Grafist). Zaradi del je oviran promet na izolski obvoznici.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Darsu, ki se nadeja, da bi hitro cesto dokončali do 30. aprila, bo to povzročilo nove zamude, saj se postopki na državni revizijski komisiji lahko vlečejo mesec ali dva. Če pa bo komisija ugodila CPK, bodo te zamude še daljše.

Za posel se poteguje sedem podjetij oziroma konzorcijev, ki dela vrednotijo na več kot štiri milijone evrov. Pred štirimi meseci je revizijski zahtevek zoper Darsovo javno naročilo za dokončanje hitre ceste vložil idrijski Kolektor Koling, ker ga niso uvrstili v ožji krog ponudnikov, ki izpolnjujejo vse razpisne pogoje.

V tem času pa Dars ni naredil novega ožjega izbora. V CPK niso povedali, zakaj so vložili zahtevo za revizijo.

Med razlogi bi lahko bilo to, da Dars vnovič pregleduje in ocenjuje tudi ponudbe, ki jih je sprva izločil. Čeprav je državna revizijska komisija ugodila zgolj Kolektorju Kolingu, ki se za posel poteguje skupaj s slovenjgraškim podjetjem Kostmann, so v Darsu septembra napovedali, da bodo vnovič preučili vse ponudbe.

Konzorcij hrvaškega GP Krk in ljubljanskega CBE inženiringa, je oddal najcenejšo ponudbo (za 4,12 milijona evrov), drugi ponudnik je pa bil novogoriški Ginex International skupaj z italijanskim podjetjem Prevedello Isidoro. Oba so takrat izločili zaradi nepopolne dokumentacije. CPK, ki je hitro cesto začel graditi skupaj s propadlim gradbenim trojčkom SCT-Primorje-Kraški zidar, bi jo dokončal za 4,72 milijona. Preostali ponudniki so še: novomeški CGP, novogoriški CPG in kranjska Gorenjska gradbena družba. Slednja je oddala najdražjo ponudbo (za 4,79 milijona).

MIRJANA CERIN


Najbolj brano