Prijazen utrip prizorišč Oživele ulice (foto + video)

Že 17. Oživela ulica je včeraj znova spomnila, kako živahna bi lahko bila Kidričeva ulica v Kopru, nekateri jo hudomušno poimenujejo tudi Kidrič Eva.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Medtem ko so v atriju Fakultete za humanistične študije ohranjali spomin na korenine, na karaoke in projekcije italijanskih risank nekdanje mladosti torej, je raznovrstno dogajanje polnilo prostore od Titovega in Muzejskega trga do Taverne. Klub študentov občine Koper (KŠOK) je poskrbel za prijazen utrip prizorišč, namestil je tudi napihljiva igrala in jih brezplačno ponudil v uporabo otrokom.

Taverna je oživela v ritmu mladih glasbenih skupin, ki si šele ustvarjajo svoje občinstvo in nabirajo prepotrebne koncertne kilometre. Skvoterji iz Indeja pa bodo lahko med prelomne dogodke svojega delovanja izpostavili to, da so narekovali utrip celotnemu Titovemu trgu in nanj umestili odlične mlade skupine, razstavo, sitotisk in preproste, vendar učinkovite urbane dodatke. Prava poslastica je bil nastop ljubljanske zasedbe Haiku Garden, ki jo je širša javnost spoznala lani, ko sta bili dve njeni pesmi uvrščeni na kompilacijo Klubski maraton Radia Študent.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano