Grafistov stroj je oviral promet

Pet dni je bager družbe Grafist oviral promet okoli vasi Gažon. Delavci so ga pustili kar sredi ceste in tako številnim voznikom povzročili obilo preglavic.

Od minulega četrtka do ponedeljka, torej kar pet dni, je bager stal sredi ceste v Gažon, delavcev  ni bilo od nikoder
Od minulega četrtka do ponedeljka, torej kar pet dni, je bager stal sredi ceste v Gažon, delavcev ni bilo od nikoder  

GAŽON > Cesta mimo Gažona postane med poletno sezono edina rešitev za vse, ki bi se radi izognili gneči in večurnem čakanju na Šmarski cesti. Pred dobrim tednom pa so se delavci tam lotili projekta hidravličnih izboljšav. Vaščani, ki ne želijo biti imenovani, hudomušno dodajajo, da je tokratno rezanje asfalta “samo” tretje v zadnjih sedmih letih.

Prve dni je delo teklo gladko; delavci so okoli 17. ure zapustili gradbišče, velik gradbeni stroj pa umaknili in sprostili pot - prebivalcem vasi in vsem, ki prebivajo severovzhodno od Šmarske ceste in morajo proti Luciji, Portorožu, Izoli ali Kopru. V četrtek pa so stroj pustili sredi razkopane ceste in izginili za pet dni.

S Policijske uprave Koper so nam sporočili, da gradbeni stroji načeloma ne smejo ovirati prometa. “Če ljudje menijo, da je promet oviran in ne najdejo drugačne rešitve, lahko v takšnih primerih pokličejo policijo. Mi takšnih strojev ne moremo odstraniti, lahko pa stopimo v stik s pristojnimi,” dodaja predstavnica policijske uprave za odnose z javnostmi Anita Leskovec.

Poklicali smo tudi v Grafist, kjer so nam obljubili, da bodo preverili, ali so imeli dovoljenje za zaporo ceste mimo Gažona. Obljubljenega odgovora nismo dobili.

Je pa Grafist včeraj z asfaltom zakrpal cesto na Škofijah (proti Tinjanu), ki je bila dva meseca prekopana zaradi gradnje vodovoda. Poseg je med nekaterimi člani sveta krajevne skupnosti Škofije povzročil precej hude krvi, saj so cesto prekopali zatem, ko so jo lani obnovili.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano