Gradijo kanalizacijo v Bragetih in na Škofijah

V koprski občini nadaljujejo z gradnjo kanalizacije v zaledju. Odprti sta dve gradbišči, in sicer v zaselku Brageti na Hrvatinih in na Škofijah.

Na Škofijah nadaljujejo z gradnjo sekundarnega kanalizacijskega omrežja in rekonstrukcijo že obstoječega vodovodnega omrežja na delu spodnjih Škofij in zaselka Čuki. Foto: Damjan Pečarič
Na Škofijah nadaljujejo z gradnjo sekundarnega kanalizacijskega omrežja in rekonstrukcijo že obstoječega vodovodnega omrežja na delu spodnjih Škofij in zaselka Čuki. Foto: Damjan Pečarič

BRAGETI, ŠKOFIJE > Poleg 655 metrov fekalne kanalizacije s pripadajočimi objekti bodo pod okriljem naložbe v Bragetih zgradili tudi 14 hišnih priključkov, meteorno kanalizacijo in črpališče fekalnih vod s potrebnimi elektro-inštalacijami.

Celotna naložba je težka približno 500.000 evrov, od katerih bo dobrih 200.000 evrov sofinancirala EU prek Evropskega sklada za regionalni razvoj, ostalo pa Mestna občina Koper. Z deli bodo končali predvidoma maja.

Sicer pa gradbeni stroji brnijo tudi na Škofijah, kjer nadaljujejo gradnjo sekundarnega kanalizacijskega omrežja in rekonstrukcijo že obstoječega vodovodnega omrežja na delu spodnjih Škofij in zaselka Čuki.

V okviru te naložbe bodo zgradili 1218 metrov fekalnih kanalov s pripadajočo infrastrukturo (jaški), ki bodo priključeni na obstoječi zbirni fekalni kanal Škofije-Iplas-Centralna čistilna naprava, in 425 metrov meteorne kanalizacije. Poleg tega pa naložba predvideva tudi gradnjo 87 hišnih priključkov za približno 410 prebivalcev in rekonstrukcijo 1150 metrov obstoječega vodovodnega omrežja na tem območju.

Vrednost vseh del znaša nekaj manj kot 1,2 milijona evrov, od katerih je 570.000 evrov prispevala EU, ostalo pa občina. Kanalizacija na Škofijah naj bi bila nared do konca avgusta.

NATAŠA HLAJ


Najbolj brano