Gašpar Mišič naj bi v Piranu gradil na črno

Gradbeni inšpektorat je v primeru gradbenih posegov na Tomšičevi ulici in Resslovi ulici sredi zaščitenega Pirana ugotovil nelegalno gradnjo in nelegalno rekonstrukcijo objekta.

Gradbeni inšpektorat je v primeru gradbenih posegov na Tomšičevi ulici in Resslovi ulici sredi zaščitenega Pirana ugotovil nelegalno gradnjo in nelegalno rekonstrukcijo objekta, poroča Delo Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Gradbeni inšpektorat je v primeru gradbenih posegov na Tomšičevi ulici in Resslovi ulici sredi zaščitenega Pirana ugotovil nelegalno gradnjo in nelegalno rekonstrukcijo objekta, poroča Delo Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA, PIRAN> Investitor je bil v obeh primerih nekdanji državni sekretar in predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič, danes piše Delo.

Gašparja Mišiča oziroma njegovo podjetje Gasspar Invest po pisanju časnika bremeni najmanj sedem prijav piranskega zavoda za varstvo kulturne dediščine zaradi domnevno nedovoljene gradnje. Ta mu očita, da je namesto prenovitvenih del izvajal rekonstrukcijske posege.

Koprski inšpektorat se, kot ugotavlja časnik, 15 let ni odzval, saj je prvo prijavo proti Gašparju Mišiču dobil leta 1998. Ugotavljanje stanja je lani prevzela novogoriška inšpekcijska pisarna, ki je v dveh primerih že ugotovila nelegalno gradnjo oziroma nelegalno rekonstrukcijo objekta, dodaja.

Eno od teh odločb je zaradi uspešne pritožbe odpravilo ministrstvo za infrastrukturo in prostor, ki je zadevo vrnilo v ponovno odločanje. Ta postopek zato še ni končan.

Mišič je lani zagotavljal, da je vedno gradil po predpisih in skladno s soglasji. Zadevo je pripisal nekakšni zaroti proti njemu, ki da se vedno pojavi v času volitev. Odločb inšpektorata o nelegalni gradnji za časnik tokrat ni hotel komentirati.

STA


Najbolj brano