Gašpar Gašpar Mišič naj bi postal v.d. direktorja koprske komunale

Gašparja Gašparja Mišiča naj bi neuradno imenovali za vršilca dolžnosti direktorja koprske komunale. Na koprski občini informacije niso mogli komentirati, saj ne razpolagajo z uradnim sklepom o imenovanju, župan Boris Popovič je odsoten. Mišič pa se na telefon ne odziva.

Gašpar Gašpar Mišič naj bi postal v.d. direktorja koprske komunale Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Gašpar Gašpar Mišič naj bi postal v.d. direktorja koprske komunale Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Potem ko so ga nadzorniki Luke Koper v začetku leta razrešili z mesta predsednika uprave Luke Koper, je Gašpar Gašpar Mišič našel zaposlitev kot svetovalec v kabinetu koprskega župana Borisa Popoviča, od tam pa naj bi se zdaj selil na čelo komunale.

Sicer pa bo moral Mišič oziroma podjetje Gasspar Invest, ki je v 100-odstotni Mišičevi lasti, po pisanju današnjega Dela Kraškemu zidarju v stečaju vrniti 1,3 milijona evrov, ki jih še ni poravnalo za gradnjo blokov Rezidenca Park v Luciji. Na nedavno nepravnomočno sodbo koprskega okrožnega sodišča se je Mišič po navedbah časnika pritožil, saj je prepričan, da bo sodišče upoštevalo njegovo nasprotno tožbo proti Kraškemu zidarju v znesku treh milijonov evrov.

Piransko okrajno sodišče je po poročanju spletnega portala RTV Slovenija Mišiču pred dnevi vrnilo vozniško dovoljenje, ki so mu ga začasno odvzeli, potem ko so ga policisti ustavili pijanega. Incident je bil tudi eden od glavnih razlogov, ki je omajalo zaupanje nadzornikov Luke Koper in ki je naposled privedlo do Mišičeve razrešitve s funkcije prvega moža koprskega pristanišča.

STA


Najbolj brano