Gašpar G. Mišič trži stanovanja v Luciji

“Prek Bookinga oddajamo pet ali šest apartmajev, preostalih šest ali sedem pa smo oddali v dologoročni najem,” pojasni Gašpar Gašpar Mišič, ki je pred enajstimi leti zgradil sosesko Rezidenca park Lucija.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Po besedah Gašparja Gašparja Mišiča je vseh 114 stanovanj prodanih, pri čemer je njegovo podjetje načrtno obdržalo 12 ali 13 enot, ki so jih v začetku oddali v desetletni najem. “Predvsem Rusi so bolj kot Slovenci cenili našo takorekoč hotelsko nastanitev s 24-urno recepcijo, čiščenjem, pralnico, likalnico, fitnesom in drugimi storitvami,” pripoveduje.

Cene mesečnega najema dvosobnega stanovanja so segale od 1200 do 1800 evrov na mesec. Po izteku pogodbe se nekateri najemniki niso odločili podaljšati pogodbe, zato Gašpar Mišič zdaj ta stanovanja trži po ceni 120 evrov na dan.

“Obdržali smo tudi vse poslovne lokale ter restavracijo, s katero se zdaj ukvarja starejši sin,” pove sogovornik, ki na svoj gradbeni projekt, kljub vmesnim zapletom z izvajalcem del in padcem nepremičninskega trga, gleda kot na zgodbo o uspehu.


Najbolj brano