Garaža pod Bonifiko ostaja zaprta

Garažna hiša pod dvorano Bonifika je že nekaj časa zaprta. Na vhodu je obvestilo, da bo zaradi vzdrževalnih del zaprta do nadaljnjega. Po novem bo z njo upravljala Komunala Koper.

Garažna hiša pod dvorano Bonifika, ki ima 80 parkrinih mest, 
bo do nadaljnjega zaprta. Po novem bo z njo upravljala 
koprska Komunala.  Foto: Tatjana Tanackovič
Garažna hiša pod dvorano Bonifika, ki ima 80 parkrinih mest, bo do nadaljnjega zaprta. Po novem bo z njo upravljala koprska Komunala.  Foto: Tatjana Tanackovič

KOPER >Garažo z 80 parkirnimi mesti so zaprli že sredi poletja, kdaj jo bodo ponovno odprli, pa še ni znano. Na koprski občini pojasnjujejo, da so jo zaprli zaradi gradnje povezave med parkirnima hišama pod dvorano Bonifika in tisto pod objektom olimpijskega bazena, ki so jo v okviru komunalnega opremljanja na območju objekta olimpijskega bazena v Kopru izpeljali že avgusta.

Koprska občina želi, da bi tudi s to parkirno hišo upravljala koprska Komunala, kjer so nam povedali, da že pripravljajo vse potrebno, da bi lahko upravljanje s tem parkiriščem dejansko tudi prevzeli. Predstavnik za stike z javnostjo pri koprski Komunali Vojko Rotar pojasnjuje, da morajo najprej razrešiti vse morebitne pravne zagate v zvezi z lastništvom garažne hiše, potem pa morajo garažno hišo tudi ustrezno opremiti s parkirnimi avtomati in jo vključiti v sistem. Rotar pojasnjuje, da bodo istočasno prevzeli tudi sosednjo garažno hišo pod osnovno šolo, kjer je še 120 parkirnih mest. “Parkirna mesta pod osnovno šolo bodo še naprej v veliki meri namenjena šoli, za garažno hišo pod Bonifiko pa je bilo kar nekaj pritožb, da jo uporabljajo samo izbranci in da si nekateri prilaščajo parkirna mesta, zato želimo vzpostaviti sistem, ki bo enak za vse,” je povedal Rotar.

TT


Najbolj brano