Franci Strajnar, prvi mož piranskega turizma

Novi direktor Turističnega združenja Piran je Franci Strajnar. Svoj mandat bo začel 5. maja, ko se bo s tega položaja poslovil dolgoletni direktor Jadran Furlanič. Piranska občina, ki zagotavlja večino denarja za delovanje turističnega združenja, z izbiro Strajnarja ni zadovoljna, zato bo župan Peter Bossman v kratkem zahteval sklic skupščine tega turističnega združenja.

Franci Strajnar
Franci Strajnar 

PIRAN > Franci Strajnar je bil doslej direktor NFD Holdinga v stečaju, nekdanji član uprave Save, obenem pa tudi član različnih nadzornih svetov, tudi v turističnih družbah. Zanj je med tremi kandidati, ki so med 20 prijavljenimi prišli v ožji izbor, glasoval tudi predsednik nadzornega sveta Turističnega združenja Portorož (TZP) Matjaž Žnidaršič, sicer predstavnik občine. Ker piranska občina z izbiro ni zadovoljna, namerava najprej iz zapisnika seje ugotoviti, zakaj interes lokalne skupnosti ni bil uresničen. Sledili naj bi ukrepi, po katerih bi na stolček prvega moža piranskega turizma sedel človek, ki bo zagotovil strokovno, učinkovito in celovito pospeševanje turizma v Piranu, pravijo v kabinetu župana. Mandat direktorja TZP traja pet let, a po enem letu bodo nadzorniki - tako so sklenili - presojali uspešnost Strajnarjevega dela. Če bi ugotovili, da ne izpolnjuje pričakovanj, bi mu lahko prekinili delovno razmerje brez pravice do odpravnine ali odškodnine.

Dosedanji direktor Jadran Furlanič pravi, da Strajnarja osebno ne pozna. Upal pa je, da bo na čelo TZP stopil nekdo, ki je domačin in pozna občino, kraje, navade. “Presenetilo me je, da niso iskali takšne osebe,” dodaja Furlanič. Strajnarju bo posle predal med 5. in 8. majem. Furlanič pa se ne namerava upokojiti, pač pa bo svoje delo nadaljeval v turizmu - le v čevljih direktorja Turističnega združenja Portorož se ni več videl.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano