Fornače najprej na plakatih

V začetku prihodnjega leta bodo začeli urejati obalo na Fornačah v Piranu. Kako bo videti, ko bo dokončana, so v teh dneh pokazali na velikih panojih.

Občina mimoidočim na velikih panojih kaže, kako bo urejena obala na Fornačah Foto: Vlado Bernetič
Občina mimoidočim na velikih panojih kaže, kako bo urejena obala na Fornačah Foto: Vlado Bernetič

PIRAN > Piranska občin v tem županskem mandatu ne bo uspela urediti Fornač in utrditi tamkajšnjega obalnega zidu, je pa v teh dneh razstavila podobe ureditve, ki jo načrtujejo. Projektno dokumentacijo zanjo je izdelalo podjetje Isan iz Kopra.

Gradbeno dovoljenje občina pričakuje še pred koncem avgusta, z deli pa naj bi začeli v začetku prihodnjega leta; najprej bodo utrdili obalo. Za 690.000 evrov, kolikor bo stala ureditev obale na Fornačah, bodo postavili skalomet, posadili drevored pinij, tlakovali pešpot in uredili kolesarsko stezo, premaknili parkirišče, zgradili razgledne prostore in dostope do morja, na del obale bodo nasuli pesek.

Obala Fornač je že dlje časa neurejena, zadnji udarec ji je zadalo neurje jeseni lani, ki je celo spodkopalo nasutje parkirišča. V občinski upravi pravijo, da so takoj zatem začeli iskati rešitve za utrditev območja, a se je pridobivanje dokumentacije zavleklo, ker so morali opraviti tudi geološke in arheološke raziskave zaradi posegov v morje. HR


Najbolj brano