Fit gostje zlatih let širijo dobro voljo

S parado kar 1800 udeležencev iz 18 držav sveta se je včeraj v Portorožu začel Golden age gym festival. Energični gostje v zlati dobi svojih življenj bodo še do petka poživljali utrip v piranski občini.

 Foto: Občina Piran
Foto: Občina Piran

PORTOROŽ > Festival pod okriljem Evropske gimnastične zveze organizira Gimnastična zveza Slovenije, namenjen pa je aktivnim starejšim posameznikom, ki bi radi preživeli teden dni aktivnih počitnic v družbi svojih vrstnikov iz različnih evropskih držav. Med 1800 udeleženci, ki so pripotovali v Portorož in bodo vtise iz teh krajev ponesli v domovino, je največ, kar 400, Skandinavcev. Po včerajšnji paradi in otvoritveni slovesnosti v Avditoriju jih vse do petka čaka kopica zanimivih delavnic in drugih aktivnosti, ki so jih organizatorji pripravili v sodelovanju z lokalnimi društvi in podjetji - od orientacijskega pohoda, balinanja, lokostrelstva do spoznavanja solinarstva, čipkarstva, oljkarstva ...

Včerajšnje otvoritvene prireditve so se med drugimi udeležile tudi plesalke plesne šole Alice Stojko Saliu ADC iz Ajdovščine. “S tribun je kar žarela energija, ki je napolnila in opogumila tudi nas nastopajoče. Ponosno smo začutile, kakšna nagrada je za naš trud, da smo se lahko lepe in živahne pokazale pred tako publiko,” so bile navdušene.

Danes smo na eno izmed sodelujočih skupin naleteli na Tartinijevem tgu, kjer so energični gospodje in gospe s plesom in telovadbo kar lepili poglede mimoidočih nase in jim prenašali pozitivno energijo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano