Film bo posnet v enem kadru (foto)

Koprske ulice so v teh dneh postale središče snemanja kratkega igranega filma Tako malo je treba.

 Foto: Teja Petek
Foto: Teja Petek

KOPER > Režiser filma Slobodan Maksimović je nad Koprom navdušen: “Je prijazno mesto za snemanje. Vsi nam gredo na roko, vsi razumejo, za kaj gre, in vsi se zavedajo, da je to dobra stvar.”

Posebnost filma, ki ga v Kopru snemajo med 20. in 22. marcem, je, da bo posnet v enem samem kadru, kar je tako za režiserja kot za celotno ekipo velik izziv. Režiser je prepričan, da takšen način snemanja najbolje prikaže sporočilo, ki se skriva v filmu: “To je zgodba o absurdnosti krize in o odnosu med ljudmi. Vse se dokaj preprosto reši, če si to želimo. Vendar nam življenje brez potrebe otežujejo drugi ljudje, ker jim to dovolimo.”

Igralsko zasedbo sestavljajo igralci različnih nacionalnosti: Grk Makis Papadimitratos, Francoz Arnaud Humbert, Italijan Francesco Borchi, Nemka Konstanze Dutzi, Anglež Michael Baum in Slovenka Saša Pavlin Stošić. Pri filmu sodeluje tudi približno 40 statistov.

Predvidevajo, da bo film končan in predstavljen do konca maja. “Vsekakor računamo na premiero v koprski Taverni. Ciljamo na nek dober festival, na Benetke, Berlin, Cannes, ker verjamemo, da imamo super film,” je še povedal Maksimović. Film je bil izbran na javnem razpisu Slovenskega filmskega centra.

TEJA PETEK, TEA REDNAK


Najbolj brano