Fakin še štiri leta na vrhu Agrarie

Robert Fakin bo še prihodnja štiri leta vodil Kmetijsko zadrugo Agraria. Včeraj mu je upravni odbor podelil nov mandat.

Zadrugo bo tudi poslej vodil Robert Fakin. Foto: Arhiv Pn
Zadrugo bo tudi poslej vodil Robert Fakin. Foto: Arhiv Pn

KOPER > Robertu Fakinu se sicer zdajšnji mandat na vrhu Agrarie izteče konec septembra, a upravni odbor je pohitel in ga znova izbral. “Fakin kot direktor dela uspešno, zasluži si polno zaupanje. Številke kažejo, da je njegov pristop dober. Zadruga se je postavila na noge, prihodki se vztrajno višajo. Zato je prav, da delo nadaljujemo z enako ekipo,” je odločitev utemeljila predsednica upravnega odbora Jožica Bolčič. “Vesel sem, da so se odločili tako. Imamo še veliko načrtov, ki bi jih rad izpeljal,” je včeraj odločitev upravnega odbora pospremil Fakin.

Agraria je ob njegovem prihodu imela nekaj več kot osem milijonov evrov prihodkov, lani pa že 15,3 milijona. “Postopoma, a vztrajno rastemo. V prvem polletju letos so se prihodki povečali za približno šest odstotkov,” pravi Fakin. V zadnjih šestih letih so zaposlili 50 dodatnih ljudi. Pripravljajo se tudi na odprtje dveh novih trgovin - manjših, a na dobrih točkah. Sredi avgusta bodo odprli trgovinico v središču Kopra, drugo, ki bo franšizna, pa načrtujejo v zadružnem domu v Brezovici. Njeno vodenje so zaupali dvema domačinoma.

Fakin sicer od aprila začasno, za šest mesecev, hkrati vodi tudi Vinakoper. Zatrdil je, da ga trajnejše vodenje te družbe ne zanima. Agraria ima v tej družbi manjšinski delež, Fakin pa je bil - preden so ga postavili za začasnega direktorja - nadzornik. Po imenovanju je članstvo v nadzornem svetu zamrznil.

SR


Najbolj brano