FC Koper: “Beguncem želimo pomagati”

“Nogometni klub nima stanovanj, bomo pa po svojih močeh beguncem pomagali,” je predsednik kluba FC Koper Valter Valenčič potrdil sobotno izjavo koprskega župana Borisa Popoviča, ki je dejal, da bo za stanovanje za eno begunsko družino poskrbel sam, za dve pa koprski nogometni klub.

Vodstvo FC Koper: predsednik Valter Valenčič ima v rokah 
članek s fotografijo Milana Mandarića, do katerega ne 
priznava obstoja dolga. Poleg njega sta  člana upravnega 
odbora Dejan Škerlič (levo) in  Goran Malenič  (desno). Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Vodstvo FC Koper: predsednik Valter Valenčič ima v rokah članek s fotografijo Milana Mandarića, do katerega ne priznava obstoja dolga. Poleg njega sta člana upravnega odbora Dejan Škerlič (levo) in Goran Malenič (desno). Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Koprski župan Boris Popovič je na seji občinskega sveta minulo soboto med drugim tudi omenil, da bo koprski nogometni klub raje porabil sredstva za pomoč beguncem, kot da bi plačeval neobstoječ dolg do Milana Mandarića.V nagovoru svetnikom je še izpostavil, da je občina pripravljena sprejeti 50 beguncev z mednarodno zaščito, a ne v integracijski hiši, ki bi bila v hostlu na Škofijah, pač pa bo zanje zagotovila stanovanja v več krajevnih skupnostih. Ta predlog so svetniki tudi podprli, saj so tudi sami menili, da je integracija beguncev lahko uspešna le z razpršitvijo begunskih družin, ne pa da se jih “getoizira” v središču majhnega kraja, kot so Škofije.

Na vprašanje, kako namerava FC Koper, ki je v prisilni poravnavi, pomagati beguncem pri razreševanju njihove stanovanjske problematike, je predsednik kluba Valter Valenčič pojasnil, da lahko organizirajo dobrodelno prireditev, kot so to storili že večkrat v preteklosti, obenem pa so tudi sklenili, da bodo za begunce, ki bodo nastanjeni v Kopru, namenili tudi sredstva od prodaje igralcev (do konca sezone nameravajo prodati še dva). “Predvidoma bomo mesečno za dve družini namenili po 1000 evrov,” je bil konkreten. Dodal pa je, da gre za sklep uprave, ki pa ga mora potrditi še prisilni upravitelj.

“Te informacije do mene niso prišle, zato jih ne želim komentirati,” pa je bil v zvezi s tem kratek prisilni upravitelj koprskega nogometnega kluba Matija Vičar.

NATAŠA ČEPAR


Najbolj brano