Elitno hišo so umaknili, Tomosov blok gre na dražbo

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper je le slab teden pred četrtkovo dražbo preklical prodajo 242 kvadratnih metrov velike stanovanjske hiše na začetku Belvederja, tik ob italijanskem konzulatu.

Ta 242 kvadratnih metrov velika hiša na izjemni lokaciji ob italijanskem konzulatu se je najprej znašla na seznamu za dražbo, nato pa so njeno prodajo zadnji hip umaknili Foto: Nataša Hlaj
Ta 242 kvadratnih metrov velika hiša na izjemni lokaciji ob italijanskem konzulatu se je najprej znašla na seznamu za dražbo, nato pa so njeno prodajo zadnji hip umaknili Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Izklicna cena za hišo na izjemni lokaciji je znašala približno 363.000 evrov, zato so nekateri v dražbi že “zavohali” donosen nepremičninski posel. A njihovi načrti so padli v vodo, saj so prodajo preklicali, kar je zbudilo kar nekaj pozornosti.

Direktor stanovanjskega sklada Darko Kavre pravi, da nepremičnina za zdaj ostaja pod njihovim okriljem. Oprijemljivih razlogov, zakaj so prodajo preklicali, ne navaja. Z objavo prodaje “smo se prenaglili”, priznava. Po njegovem vedenju si v tem času nepremičnine ni ogledal nihče, ki bi ga zanimal nakup. Naše informacije pa so nekoliko drugačne; hiša naj bi zbudila kar nekaj zanimanja.

Kavre pravi, da gre za stanovanje, ki bi ga kazalo ohraniti v njihovem stanovanjskem fondu. To pa posredno pomeni, da hiša ob konzulatu ostaja v rokah koprske občine, ki je ustanoviteljica sklada. V preteklih dneh je bilo slišati, da se za najem prostornega stanovanja zopet zanima italijanski konzulat, saj je prav tam dolga leta bivala nekdanja konzulka. Nato so pred dobrim letom prekinili najemno pogodbo.

Sicer pa se danes izteče rok za plačilo varščin za nakup preostalih desetih nepremičnin v lasti stanovanjskega sklada. Na seznamu je tudi Tomosov blok, za katerega zahtevajo približno tri milijone evrov.

Kavre pravi, da se od 20. junija, ko so na spletni strani sklada razpisali dražbo, ni oglasil nihče od morebitnih kupcev, ki bi si želel ogledati zapuščen nebotičnik ali se sprehoditi po njem. Pravi, da bi ga prijetno presenetilo, če bi v zdajšnjih težkih gospodarskih razmerah blok uspeli prodati že na prvi dražbi. Ali ga bodo torej zopet uvrstili na prodajni seznam ene prihodnjih dražb, pa za zdaj še ne more napovedati.

NH


Najbolj brano