Eko patrulja zgrožena nad opustošenjem v Fiesi

Ekološka patrulja Alpe Adria Green se je v torek na poziv občanov odpravila do jezer v Fiesi in ugotovila, da je območje popolnoma opustošeno.

Ekološka patrulja Alpe Adria Green se je v torek na poziv občanov odpravila do jezer v Fiesi in ugotovila, da je območje popolnoma opustošeno. Foto: Alpe Adria Green
Ekološka patrulja Alpe Adria Green se je v torek na poziv občanov odpravila do jezer v Fiesi in ugotovila, da je območje popolnoma opustošeno. Foto: Alpe Adria Green

PIRAN > “Ogledali smo si jezeri v Fiesi in ugotovili, da tako zasmetenih obal tam še nismo videli. Trstičje, grmovnice in nekatera drevesa so odstranjena skoraj do vodne gladine, razen na vzhodni strani, tik pod cesto. S tem je ogrožena zaščita, življenjski prostor živali. Njihov življenjski vplivni prostor sega preko trstičja, zato predlagamo preprečitev parkiranja bivalnikov - avtodomov na travniku, med cesto in jezerom,” so sporočili iz Alpe Adria Green.

Za ureditev stanja obale se bodo najprej obrnili na občino Piran in Zavod za varstvo narave Piran. Zahtevali bodo redno odstranjevanje odpadkov in takojšne prenehanje sekanja trstičja in uničevanja drugega obvodnega rastja. “Prepričani smo, da bomo ob prihodnjem ogledu naleteli na boljše stanje. Če se stanje na tem območju ne bo izboljšalo, bomo v AAG prisiljeni podati prijavo,” so dodali.

NR


Najbolj brano