Dve parkirišči in dvoje pravil

Krajani Lucije, ki parkirajo pred zdravstvenim domom oziroma tisti, ki pridejo k zdravniku, negodujejo, da na tamkajšnjem manjšem parkirišču parkirajo vsi povprek. Moti jih, da redarji kaznujejo tudi tiste, ki parkirajo pravilno, to je le za čas, ko so v zdravstvenem domu.

Na parkirišču je prostora za približno 30 avtomobilov, ki 
morajo obvezno označiti čas prihoda.  Foto: Helena Race
Na parkirišču je prostora za približno 30 avtomobilov, ki morajo obvezno označiti čas prihoda.  Foto: Helena Race

LUCIJA > A pravila na parkirišču so jasna, sporoča jih prometna signalizacija, napisana na prometnih znakih, odgovarjajo na piranski občini, kjer se ne strinjajo, da bi bilo parkirišče neurejeno.

Pred zdravstvenim domom v Luciji sta pravzaprav dve parkirišči. Prvo je brezplačno in namenjeno predvsem tistim, ki pridejo k zdravniku ali v lekarno, uporabljajo pa ga tudi obiskovalci lokalov, trgovin ... Na njem je v času od ponedeljka do sobote med 6. in 22. uro dovoljeno parkirati dve uri. Pri tem pa morajo vozniki obvezno označiti čas prihoda - zapišejo ga lahko na papir ali uporabijo za to namenjeno uro, pojasnjujejo v piranski občinski upravi.

Drugo parkirišče je namenjeno stanovalcem blokov na naslovih Obala 105 in 107. Na to opozarja tudi prometni znak, ureditev pa so predhodno uskladili z Zdravstvenim domom Piran in KS Lucija.

Zapornice, ki je bila postavljena na uvozu na obe parkirišči in ki dolgo ni delovala, zdaj ni več. Občina je niti ne namerava več postaviti.

HR


Najbolj brano