Druženje na nekdanji bencinski

Na ploščadi nekdanje bencinske črpalke v Semedeli, ob Tomšičevi ulici, so se v četrtek zbrali mladi iz Indeja. Prostor so očistili, na njem ponudili hrano, glasbo in zabavne igre ter k sosedskim druženjem povabili še Semedelčane.

S svojo prisotnostjo so mladi, ki ustvarjajo družabni prostor v 
tovarni Inde, pritegnili pozornost mimoidočih.  Foto: Alenka Penjak
S svojo prisotnostjo so mladi, ki ustvarjajo družabni prostor v tovarni Inde, pritegnili pozornost mimoidočih.  Foto: Alenka Penjak

KOPER > Indejevci so pekli palačinke, stregli čaj, mimoidoče vabili k igri z hulahopom in laštiko, risanju in igranju na kitaro ali bobne. Dogodek so naslovili Inkontrada Semedela, ime pa potegnili iz zgodovine. Podeželje otoškega mesta Koper je bilo namreč razdeljeno na kontrade, med njimi pa je imela posebno vlogo kontrada Semedela. Začela se je ob koloni, miljskem kamnu blizu današnje policijske postaje na Bonifiki, se povzpela na Markov hrib in se spustila do morja ob Viližanu pred Izolo, v daljnih časih pa tudi do solin. Kontrada je ime po vsej verjetnosti dobila po ozki cesti - stezi (semita oziroma semitella oziroma semedella), ki jo je prečkala že v rimskih časih.

Indejevci so Semedelčane spodbudili k druženju, sodelovanju, spoznavanju sokrajanov, izmenjavi mnenj in izboljšanju sobivanja v lokalni skupnosti. Prepričani so, da soustvarjanje novega prostora vzbudi občutek povezanosti in navezanosti na ta prostor. Z obujanjem starih zapuščenih prostorov v prostore druženja bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

AP


Najbolj brano