Drsališče je skoraj pripravljeno

Drsališče na Titovem trgu v Kopru bo možno uporabljati že jutri od 10. ure dalje, simbolično pa ga bodo odprli v soboto ob 17. uri.

Drsališče na Titovem trgu v Kopru bodo odprli jutri ob 10. 
uri. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Drsališče na Titovem trgu v Kopru bodo odprli jutri ob 10. uri. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Drsališče s površino 300 kvadratnih metrov, ki so ga kot novost letošnjega Magičnega decembra postavili na Titov trg, je skoraj pripravljeno. Drsališče bodo simbolično odprli v soboto ob 17. uri, ko se bodo obiskovalcem Kopra na trgu pridružili pravljični liki, med katerimi bodo junaki risanke Frozen, Maša in Medved in drugi.

Drsanje bo sicer možno vsak dan, med 10. in 20. uro od nedelje do četrtka, med 10. in 22. uro pa ob petkih in sobotah, vse do 8. januarja 2017.

Cena drsanja bo en evro za izposojo drsalk in en evro za uro drsanja. Najmlajšim obiskovalcem drsališča bodo brezplačno zagotovili zaščito za drsanje (ščitnike in čelado). Vsak torek in četrtek med 17. in 18. uro bodo na programu brezplačne urice drsanja z Adriatic Slovenico oziroma s Trgo ABC Nissan.

Mestna občina Koper je vsem osnovnim šolam v občini ponudila brezplačno drsanje v dopoldanskem času, primestnim šolam pa bo Mestna občina Koper financirala tudi avtobusni prevoz do Kopra. Prav tako bo občina brezplačno drsanje omogočila socialno ogroženim otrokom iz Mestne občine Koper.

Posebno akcijo so pripravili tudi s trgovci in ponudniki na stojnicah na Titovem trgu. Tako bodo kupci, ki bodo z nakupi v trgovinah in lokalih v mestnem jedru, ki so člani združenja Koper otok, in na prazničnih stojnicah na Titovem trgu, opravili nakup v vrednosti najmanj 20 evrov, prejeli kupon za brezplačno drsanje.

V času obratovanja drsališča bo na trgu pet hišk z gostinsko ponudbo, skoraj vsak dan pa bodo na sporedu pevski in plesni nastopi, delavnice, ure pravljic, otroške predstave in drugo. Vsak konec tedna bodo na trgu oziroma na Verdijevi ulici tudi praznični sejmi.

Spletno uredništvo


Najbolj brano