Dražba v Izoli tudi v drugo neuspešna

Za danes predvideno dražbo objekta na Oktobrski ulici v Izoli nihče ni vplačal 280.000 evrov varščine, tako da dražbe ni bilo, je pojasnil stečajni upravitelj Stavbenika Valter Stepan. Kljub temu bodo verjetno že v naslednjih nekaj mesecih razpisali ponovno dražbo, je napovedal Stepan, ki meni, da bi morali objekt v letošnjem letu vendarle prodati.

Za danes predvideno dražbo objekta na Oktobrski ulici v Izoli nihče ni vplačal 280.000 evrov varščine, tako da dražbe ni bilo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Za danes predvideno dražbo objekta na Oktobrski ulici v Izoli nihče ni vplačal 280.000 evrov varščine, tako da dražbe ni bilo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Nedokončan poslovno stanovanjski objekt na lokaciji med Prešernovo cesto in Ulico oktobrske revolucije ter Kosovo in Leninovo ulico je bil tokrat naprodaj po izklicni ceni 2,8 milijona evrov, a je bila tudi druga dražba objekta neuspešna.

Nekateri potencialni kupci se že oglašajo, je navedel Valter Stepan, ki pa je pojasnil, da so ceno zniževali zelo počasi tudi zaradi sindikatov. Ponavadi se na drugi dražbi namreč že gre na likvidacijsko ceno, s čimer bi prej prišli do cen, po katerih je mogoče uspešno prodati.

V roku približno dveh mescev bodo tako verjetno razpisali naslednjo dražbo, pri čemer je Stepan mnenja, da bi v letošnjem letu prodajo objekta vendarle morali spraviti pod streho. Gre za velik projekt in škoda je zavlačevati s prodajo, je dodal stečajni upravitelj, ki je opozoril tudi na pomen dokončanja projekta za občino.

V zvezi s kritikami nekdanjih zaposlenih nad vodenjem stečaja Stepan poudarja, da gre počasnost in postopnost pri prodaji Stavbenikovega premoženja pripisati po eni strani še odprtim sodnim sporom, po drugi pa zahtevam samih sindikatov.

Po njegovem bi morali prodaje podobnih objektov zaključiti v največ letu dni, ne pa držati gor cene in s tem zavlačevati. Nedokončan objekt poleg ostale izgublja tudi 15 odstotkov vrednosti letno in glede na situacijo je ”težko, da bo čez eno leto boljše”.

Sicer pa so danes uspeli iz stečajne mase prodati štiri stanovanja na Kozini za skupno približno 350.000 evrov, je še navedel Stepan.

STA


Najbolj brano