Dom bo gradil Makro 5 gradnje

Piranska občina je na osnovi javnega naročila za gradnjo Doma vodnih športov Piran med sedmimi ponudniki izbrala Makro 5 gradnje Rajka Žiganteja.

Tako neurejeno je zdaj območje doma vodnih športov na 
Bernardinu... Foto: Helena Race
Tako neurejeno je zdaj območje doma vodnih športov na Bernardinu... Foto: Helena Race

BERNARDIN > Podjetje Makro 5 gradnje je oddalo najugodnejšo ponudbo, in sicer za 1,2 milijona evrov (kar za občino pomeni 1,5 milijona evrov z davkom). Gre za največjo letošnjo naložbo, za katero je piranski občinski svet odločil, da jo bo financirala občina sama in ne v javno-zasebnem partnerstvu, kot je bilo sprva mišljeno. Po besedah Matjaža Ukmarja, direktorja Športnega in mladinskega centra Piran, ki bo upravljal z bodočim Domom vodnih športov, naj bi ga zgradili do prihodnje pomladi.

Naložba predvideva dva hangarja in objekt, v katerem bi bile v pritličju garderobe za jadralce in večnamenski prostor, v prvem nadstropju pa okrepčevalnica in štiri sobe. V hangarjih bi imeli spravljene jadrnice - prvi bi bil namenjen optimistom, drugi pa ostalim. Poleg jadrnic pa bi tam hranili še supe in surfe. Športna društva, ki bodo dom uporabljala, se bodo morala prijaviti na letni razpis.

Občinski naložbeni načrti pa predvidevajo tudi ureditev okolice: ploščadi pred domom, promenade in kolesarske poti. Z deli naj ne bi začeli pred koncem poletne turistične sezone.


Najbolj brano