Dobrodelnost kot plačilno sredstvo

Akcija Marina Medaka, ki je v družinski optiki pripravil “posebno ponudbo” očal - polovico jih je mogoče plačati s pridelki, izdelki ali storitvami - je že obrodila sadove. Včeraj je piranskemu območnemu združenju Rdečega križa predal dobrih 200 kilogramov hrane, ki so jo darovali kupci očal.

Akcija Marina Medaka (desno), ki je v družinski optiki pripravil 
“posebno ponudbo” očal -  polovico jih je mogoče plačati s 
pridelki, izdelki ali storitvami - je že obrodila sadove.
Akcija Marina Medaka (desno), ki je v družinski optiki pripravil “posebno ponudbo” očal - polovico jih je mogoče plačati s pridelki, izdelki ali storitvami - je že obrodila sadove. 

LUCIJA > Egidij Markežič, pridelovalec iz Parecaga, pa je, da bi podprl akcijo, le daroval hrano, ne da bi kupil očala. Tako so v lucijski optiki zbrali veliko zelenjave, sadja, oljčno olje, med in drugo. “Na Rdečem križu ljudem običajno lahko ponudimo predvsem hrano v pločevinkah in hrano z daljšim rokom trajanja, malo pa je svežega sadja in zelenjave, zato je bilo Medakovo darilo še bolj dobrodošlo,” pravi sekretarka piranskega RK Valentina Klemše.

Prostovoljci RK, med njimi Denis Fakin (na fotografiji levo), so včeraj že poklicali socialno ogrožene, ki so takoj prišli po hrano. Medakova akcija, v kateri je dobrodelnost plačilno sredstvo, se nadaljuje še do konca meseca: “Vsi imamo nekaj od tega; ljudje dobijo hrano, stranke plačajo s tistim, kar imajo, mi pa imamo zadovoljne stranke.”HR


Najbolj brano