Dobrodelno kolesarjenje se začenja v Kopru

Ročni kolesarji invalidi iz Kluba Tuš - Bauerfeind, ki zaradi poškodb kolesarijo z rokami, bodo danes ob 16.45 pred Taverno v Kopru s prvo etapo začeli dobrodelno akcijo Zavrtimo Slovenijo, s katero zbirajo denar za nakup ročnih koles za Univerzitetni rehabilitacijskih inštitut Soča. Amaterske kolesarje vabijo, naj se jim pridružijo na kateri koli etapi dobrodelne poti po Sloveniji.

Ročni kolesarji invalidi iz Kluba Tuš - Bauerfeind bodo danes   
ob 16.45  pred Taverno v Kopru s prvo etapo začeli dobrodelno akcijo Zavrtimo Slovenijo, s katero zbirajo denar  za 
nakup ročnih koles za Univerzitetni rehabilitacijskih inštitut 
Soča.
Ročni kolesarji invalidi iz Kluba Tuš - Bauerfeind bodo danes ob 16.45 pred Taverno v Kopru s prvo etapo začeli dobrodelno akcijo Zavrtimo Slovenijo, s katero zbirajo denar za nakup ročnih koles za Univerzitetni rehabilitacijskih inštitut Soča.  

KOPER > Akcija bo potekala v petih slovenskih mestih, v vsakem se jim bodo pridružili tudi člani kolesarskih društev z nekaterimi slovenskimi vrhunskimi cestnimi kolesarji. Karavana se bo v torek preselila v Ljubljano, v sredo pa na velodrom v Stanežičah pri Kranju, kjer bo tekma ročnih kolesarjev na čas. V Celju se bodo ustavili v petek, pot po Sloveniji pa bodo sklenili v soboto na mednarodnem srečanju ročnih kolesarjev v Lendavi.

V Sloveniji je več kot 200.000 invalidov, športno aktivnih pa je le nekaj odstotkov. Ročni kolesarji poskušajo z akcijo Zavrtimo Slovenjo spodbuditi h gibanju čim več invalidnih oseb, pa tudi tistih, ki to niso. Zato zbirajo denar za nakup ročnih koles, ki bi bila na voljo za izposojo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, in sicer vsem, ki se želijo preizkusiti v tem športu. Denar zbirajo s pomočjo sms donacij na KOLO1 ali KOLO5 na 1919*, nakazili na račun društva in prispevki, ki jih bodo zbirali na dogodkih.

Na vseh točkah dobrodelne poti po Sloveniji se lahko pridružijo tudi amaterski kolesarji, ne le ročni, in se organizirano v znak podpore z njimi odpeljejo na krajšo pot. Na vseh lokacijah bo moč tudi preizkusiti ročna kolesa.

Spletno uredništvo


Najbolj brano