Dobri vili Tijana in Nataša sta znova v akciji

Koprčanki Tijana Despinič in Nataša Maglica iz iniciative Podari upanje bosta tudi letos obdarili otroke in mladostnike, ki jim v življenju ni mehko poslano.

Nataša Maglica (levo) in Tijana Despinič sta tudi letos dali 
krila dobrodelni iniciativi Podari upanje. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nataša Maglica (levo) in Tijana Despinič sta tudi letos dali krila dobrodelni iniciativi Podari upanje. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Tijana Despinič in Nataša Maglica, ki sta si s svojo dobrodelno dejavnostjo v okviru projekta Podari upanje pred dvema letoma prislužili tudi mesečno zmago v akciji Osebnost Primorske, imata te dni znova polne roke dela. Z igračami in drugimi darili nameravata tudi letos razveseliti otroke in mladostnike, tokrat predvsem na primorskem koncu.

“Obdarili bova otroke iz varne hiše Kras ter v sodelovanju s centri za socialno delo vse otroke iz socialno ogroženih družin obalnih krajev. Tako sva se odločili, ker je kar nekaj podobnih projektov obdarovanja otrok usmerjenih v varne hiše po Sloveniji in zaradi zaskrbljujočega dejstva, da je pri nas več družin v socialni stiski,” pravi Tijana Despinič.

V minulih dveh letih sta uspeli zbrati veliko igrač in denarja, zato bosta letos potrebovali nekoliko manj pomoči dobrih ljudi. “Potrebovali bi le darila za otroke, stare od deset do 15 let. Na seznamu imava v tem razponu 17 deklic in 15 fantov,” sta dekleti zapisali v svojem pozivu v facebook skupini Podari upanje. Vse, ki bi želeli podariti nove igrače za starejše otroke, vabita, naj jima to do nedelje, 13. decembra, sporočijo preko facebooka ali na elektronski naslov podari.upanje@gmail.com, da se lahko dogovorita za prevzem. Veseli bosta tudi sladkarij za mlajše otroke.

Še tri dni dlje, do 16. decembra, pa zbirata tudi čaje, kavo in piškote, ki jih bosta zavili v darilca za starejše občane.

ID


Najbolj brano