Do 24. februarja zaprt mejni prehod Sočerga

Mejni prehod Sočerga bo zaprt od 11. januarja do 24. februarja zaradi obnove ceste na hrvaški strani mejnega prehoda, so slovenski policiji sporočili hrvaški varnostni organi.

Mejni prehod Sočerga bo zaprt od 11. januarja do 24. 
februarja zaradi obnove ceste na hrvaški strani mejnega 
prehoda. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Mejni prehod Sočerga bo zaprt od 11. januarja do 24. februarja zaradi obnove ceste na hrvaški strani mejnega prehoda. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

SOČERGA > Na ministrstvu za infrastrukturo so zato predvideli obvoz za osebna in kombinirana vozila ter za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone, ki bo v času zapore potekal preko mejnega prehoda Dragonja. Upravljalci cest bodo skladno s tem dogovorom postavili ustrezno signalizacijo.

Vsi udeleženci v prometu pa lahko v času zapore na Sočergi uporabljajo za prehod državne meje mednarodni mejni prehod Podgorje ter maloobmejna prehoda Rakitovec in Brezovica pri Gradinu. Ti mejni prehodi so odprti od 6. do 22. ure, in sicer za vsa osebna vozila ter za kombinirana vozila, katerih skupna masa ne presega 3,5 tone, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Podjetje Hrvatske ceste se bo namreč lotilo nujne obnove 500-metrskega odseka med Požanami in slovensko mejo. Ta del je problematičen zaradi mehkega terena, ki drsi z brežine in ga bodo morali pilotirati ter razširiti preozko cestišče.

V podjetju Hrvatske ceste so že pred časom pojasnili, da imajo v rokah prometni projekt, v katerem so natančno zapisali, da gre za specifične posege, ki jih ne morejo opraviti, če v celoti ne zaprejo prometa na tem odseku.

Spletno uredništvo


Najbolj brano