Dnevi, posvečeni kulturi

V tednu pred in po slovenskem kulturnem prazniku bo v Izoli pester kulturno obarvan program.

 V tednu pred in po slovenskem kulturnem prazniku bo v Izoli  
pester kulturno obarvan program. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V tednu pred in po slovenskem kulturnem prazniku bo v Izoli pester kulturno obarvan program. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Danes ob 18.30 bo v Kulturnem domu plesna predstava Športaš? Ne, plešem! v izvedbi Plesnega studia L A I. V soboto bo v Placu Izolanov otvoritev razstava Tamare Velikonja, v Hangar baru pa bodo kasneje nastopili White Miles. V nedeljo, 5. februarja, bo Kulturni dom Izola gostil predstavo v italijanskem jeziku, Ugani, katera je zanosila, ki jo organizira KD Dante Alighieri. V ponedeljek in torek dopoldne bosta proslavi za osnovnošolce iz OŠ Vojke Šmuc in OŠ Livade.

Kulturni praznik bo letos potekal pod sloganom Izola - mesto ustvarjalnosti. Obeležili pa ga bodo v torek, 7. februarja. Dogodek se bo pričel v Galeriji Alga ob 18.30 z otvoritvijo slikarske razstave Kdlu lik, Kdlu tuba Slikarske skupine AD Morje - UTŽO Izola in otvoritvijo fotografske razstave, posvečene izolskim ustvarjalcem v Kulturnem domu Izola, kjer se bo ob 19. uri pričel tudi uradni del proslave. Slavnostni govornik bo Milan Rakovac. Nastopila bo vrsta izolskih in drugih glasbenikov: od pevskih zborov, do samostojnih izvajalcev, kot so Drill, Drago Mislej Mef in NOB, Marina Maĺrtensson, Lea Sirk, Bojana & Lucio Gobbo, Marjetka Popovski in drugi. Nastopile bodo tudi plesne in gledališke skupine. V Sončni dvorani bo na ta dan v dopoldanskem času keramični ex-tempore za učence osnovnih šol, proti večeru pa bo sledilo odprtje razstave 6. bienala otroške keramike Terra msytica.

V Manziolijevi palači bodo predstavniki Italijanske narodne samoupravne skupnosti, v četrtek, 9. februarja, v sodelovanju z vrtcem in šolo z italijanskim učnim jezikom, odprli razstavo in podelili priznanja udeležencem, ki so s svojimi deli sodelovali na 18. Literarnem in likovnem natečaju 2016. V petek, 10. februarja, na večer smeha vabi Bariera, kjer pripravljajo že 21. stand up večer - Bariera komix. V Hangar baru pa se isti večer obeta koncert zasedbe Justin's Johnson. V soboto, 11. februarja, bo ob 17. uri v Kulturnem domu na sporedu predstava Medvedja simfonija, ki sloni na konceptu Maša in medved. Isti večer bo v Manziolijevi palači prireditev, namenjena predstavitvi nagrajencev natečaja Istria nobilissima 2016. 15. februarja bodo podelili priznanja uspešnim športnikom občine Izola za leto 2016.

Spletno uredništvo


Najbolj brano