Direktor pokrajinskega muzeja Juri uživa zaupanje ministrstva za kulturo

Direktor koprskega pokrajinskega muzeja Luka Juri uživa naše zaupanje, je po več kot dvournem sestanku z vsemi deležniki povedala državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Damjana Pečnik. Danes so sklenili, da bodo v muzeju poskušali delovati konstruktivno v smeri izpolnjevanja poslanstva zavoda. Konec leta bo nov sestanek.

Direktor koprskega pokrajinskega muzeja Luka Juri uživa  
zaupanje ministrstva za kulturo kljub očitkom, da  posega v 
strokovno delo zaposlenih, negospodarno troši javni denar in 
da je na dopustu zlorabil službeno kartico v osebne namene. Foto: Andraž Gombač
Direktor koprskega pokrajinskega muzeja Luka Juri uživa zaupanje ministrstva za kulturo kljub očitkom, da posega v strokovno delo zaposlenih, negospodarno troši javni denar in da je na dopustu zlorabil službeno kartico v osebne namene. Foto: Andraž Gombač

KOPER > V zadnjih tednih so se vrstili očitki na račun Luke Jurija, zlasti glede njegovega odnosa do zaposlenih v muzeju. Ti so mu očitali poseganje v strokovno delo in negospodarno rabo javnega denarja. Pred dnevi pa je Televizija Slovenija poročala, da naj bi Juri na dopustu zlorabil službeno kartico v osebne namene.

Da bi presekali nesoglasja znotraj javnega zavoda, so danes pripravili širše srečanje, ki so se ga poleg Damjane Pečnik udeležili tudi direktor muzeja, predstavniki zaposlenih, koprske občine kot ustanovitelja in predsednica sveta zavoda Nataša Likar.

Kot je po sestanku pojasnila državna sekretarka, so obravnavali tako točke, ki so jih izpostavili zaposleni, kot tudi tiste, ki jih je izpostavil direktor. “Sklep je bil, da poskušajo v zavodu delovati konstruktivno in da se pogovarjajo med seboj,” je povedala.

Kot je dodala, je bila njihova ugotovitev, da v muzeju delajo dobro, zato je pomembno, da nadaljujejo svoje poslanstvo, to je ohranjanje kulturne dediščine. Državna sekretarka verjame, da bo trenutna nesoglasja mogoče preseči z dialogom.

Pečnikova je poudarila, da Juri uživa njihovo zaupanje ter da so danes “razčistili, kje so šibke točke njegovega odnosa do zaposlenih.” Ti pa so po njenih navedbah razumeli dialog kot pozitiven.

Po besedah državne sekretarke je pokrajinski muzej na dobri poti k uspešnemu delovanju tudi v prihodnje. Pojasnila je, da bodo seje sveta zavoda sklicevali glede na potrebe, sicer pa so se danes dogovorili, da bodo znotraj muzeja potekali redni kolegiji. “Dogovorili smo se tudi, da se konec leta v enaki ali podobni sestavi srečamo in preverimo, če so bile zaveze današnjega sestanka spoštovane,” je povedala Pečnikova.

STA


Najbolj brano