Direktor Avditorija odstopil

Pred prvomajskimi prazniki je odstopil direktor Avditorija Portorož Marko Česnik. Za ta korak se je odločil iz protesta, ker je občina javnemu zavodu odtegnila približno 45.000 evrov. To pomeni, da bi za 15.000 evrov moral sestaviti celoten kulturni program, kar je Česnik ocenil kot nemogoče. Piranski župan Peter Bossman napoveduje, da bo vršilca dolžnosti direktorja Avditorija občinski svet imenoval na prihodnji seji.

Marko Česnik je odstopil z mesta direktorja Avditorija Portorož. Foto: Arhiv Avditorij Portorož
Marko Česnik je odstopil z mesta direktorja Avditorija Portorož. Foto: Arhiv Avditorij Portorož

PORTOROŽ > Marko Česnik je prepričan, da je delal dobro. Direktorsko funkcijo v Avditoriju je nastopil marca leta 2011. Avditorij je tedaj imel 100.000 evrov izgube iz prejšnjih let. Česnik je poslovanje saniral, tudi tako, da je Avditorij posloval brez računovodje in programskega vodje. V zavodu so tudi podvojili število abonentov za gledališki program, obnovili razsvetljavo in ozvočenje, vgradili varčna okna v staro stavbo, kupili novo mešalno mizo za ozvočenja in profesionalni filmski projektor, piše Delo. Česnik meni, da finančni rez pomeni potop za Avditorij, pri čemer ne želi sodelovati.

Piranski župan Peter Bossman je za časnik povedal, da gre za osebno odločitev Česnika. Napovedal je, da bo vršilca dolžnosti direktorja Avditorija Portorož občinski svet imenoval na prihodnji seji. Za zdaj Česnika nadomešča Robert Mahnič.

NR


Najbolj brano