Deset evrov na mesec na makadamu le za občane koprske občine

Od danes velja plačilo parkirnine tudi za parkiranje na makadamskem parkirišču za koprsko tržnico. Prebivalci Mestne občine Koper lahko za 10 evrov kupijo poseben abonma, sicer pa stane parkiranje na tem parkirišču evro na dan. Uporabniki parkirišča iz drugih občin do tega abonmaja niso upravičeni.

Zjutraj je bil parkomat na makadamskem parkirišču za 
koprsko tržnico še zaklenjen. Foto: Nives Krebelj
Zjutraj je bil parkomat na makadamskem parkirišču za koprsko tržnico še zaklenjen. Foto: Nives Krebelj

KOPER > Na makadamskem parkirišču lahko parkirajo tudi imetniki tako imenovanega splošnega abonmaja, ki ga lahko prebivalci Mestne občine Koper kupijo za 20, v primeru sklenitve letne pogodbe pa za 15 evrov na mesec. Druge uporabnike tako imenovanih modrih con splošni abonma po novem stane 30 evrov (do zdaj 25 evrov).

Prvi dan uvedbe plačljivega parkiranja za koprsko tržnico se je za nakup ugodnejših abonmajev odločilo kar nekaj prebivalcev koprske občine, so sporočili iz koprske občinske uprave. Je pa dopoldne v znamenju posodabljanja programske opreme na parkomatu, ki so ga postavili včeraj.

Marsikateri voznik zato zjutraj ni mogel kupiti dnevnega parkirnega listka. Strah, da bi koga ob vrnitvi čakala kazen, je odveč, zagotavljajo: “Kajti, kot velja za vsako novost v Mestni občini Koper, bodo v obdobju uvajanja, nekako do sredine prihodnjega tedna, občinski redarji na spremenjen režim uporabnike parkirišča oziroma morebitne kršitelje zgolj opozarjali.”

Spletno uredništvo


Najbolj brano