Denar bodo rubili z računa koprske občine

Po sedmih letih pravdanja je koprsko sodišče v začetku decembra gostincu Habibu Dediću prisodilo približno 42.000 evrov odškodnine zaradi rušenja Ribiške osmice na koprskem pomolu. Sodba je pravnomočna. Koprska občina Dediću omenjenga zneska ni plačala, zato ji sodišče denar rubi z računa, je poročala TV Koper Capodistria.

Habib Dedić Foto: Alenka Penjak
Habib Dedić Foto: Alenka Penjak

KOPER > Koprska občina se je na sodbo sicer pritožila in terjala revizijo postopka. Koprski župan Boris Popovič je po izreku sodbe za PN odločitev sodišča komentiral: “Prepričan sem, da na koncu ne bomo plačali nič. Dedić je delal povsem brez papirjev, grozil pa nam je z Janšo, ko je bil ta predsednik vlade. Vsaka stranka ima kakšnega posebneža, za SDS v Istri to vlogo opravlja Dedić”.

Habib Dedić je ob izreku sodbe napovedal še tožbo v višini 800.000 evrov zaradi poslovne škode.

Bar na pomolu, kot so domačini imenovali Dedićev lokal, je postal ruševina 9. junija 2008. Mestna občina Koper je nenadoma odstopila od pogodbe, ki jo je sklenila z Zadrugo profesionalnih ribičev in je veljala do leta 2019. Zadruga je zaupala zagotavljanje ribje ponudbe z ulovom koprskih ribičev Dedićevemu podjetju Ribiška osmica. Dediću je občina dala mesec dni časa, da odstrani objekt, ker da zanj nima potrebnega dovoljenja. Odločba je prišla v času, ko je lokal pravkar obnovil, saj je vanj vložil več kot 20.000 evrov, za nakup prikolice za peko rib pa še približno 12.000 evrov. Zadruga se je pritožila na upravno sodišče, ki je odločbo inšpektorata koprske občine zavrglo. A poštarji so odločbo prinesli dan prepozno. Inšpektorji Dedićevih prošenj, naj počakajo z rušenjem še 24 ur, tedaj niso uslišali.

Spletno uredništvo


Najbolj brano