Delničarji Intereurope tudi letos brez dividend

Delničarji Intereurope tudi letos ne bodo dobili dividend. Skupščina družbe je namreč danes sklenila, da se nekaj manj kot 340.000 evrov lanskega bilančnega dobička nameni za pokrivanje prenesene izgube (približno 160.000 evrov) in razporeditve v zakonske rezerve (okoli 180.000 evrov). Za novega nadzornika je imenovala Jureta Fišerja.

Delničarji Intereurope tudi letos ne bodo dobili dividend. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Delničarji Intereurope tudi letos ne bodo dobili dividend. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Fišer bo v nadzornem svetu nadomestil Igorja Mihajlovića, so po skupščini sporočili iz Intereurope. Mihajlovića so iz nadzornega sveta odpoklicali na predlog Gorenjske banke.

Delničarji so upravi in nadzornemu svetu podelili razrešnico za delo v lanskem letu, za revizorja letošnjega poslovanja imenovali družbo Ernst & Young revizija ter potrdili spremembe in dopolnitve statuta družbe.

Največje lastnice Intereurope so SID banka (17,99-odstotni delež), NLB (16,49-odstotni delež), Gorenjska banka (11,17-odstotni delež), Raiffeisen banka (10,38-odstotni delež) in SKB (8,21-odstotni delež). Te so lastnice družbe postale s konverzijo terjatev. Intereuropa je sicer v prodajnem postopku.

Koncern Intereuropa je lani sicer ustvaril 140,8 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 13 odstotkov manj kot leta 2013, medtem ko je čisti dobiček z 2,15 milijona evrov upadel na okoli 329.000 evrov.

STA


Najbolj brano