Delavski direktor Stojan Čepar: “Jazbec igra dvojno vlogo”

Član uprave Luke Koper in delavski direktor Stojan Čepar se je danes v javnem zapisu odzval na izjave predsednika uprave SDH Marka Jazbeca glede načrtovanih stroškov dela za obdobje 2016-2017, ki naj bi bili “nesprejemljivo previsoki”.

Stojan Čepar: “ Očitno je, da g. Jazbec igra dvojno igro in ima 
nečiste namene.” Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Stojan Čepar: “ Očitno je, da g. Jazbec igra dvojno igro in ima nečiste namene.” Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Takšno oceno je predsednik uprave SDH Marko Jazbec dal na seji komisije za nadzor javnih financ Državnega zbora. Stojan Čepar trdi, da je zavajajoča. “Operiral je s podatki iz dokumenta NLB, namenjenega delniškemu trgu z naslovom Analize: Luka Koper, d. d. - Pred novim investicijskim ciklom, kjer naj bi se čudežno zamenjale številke tako, da so se v stolpcu stroški dela znašli podatki iz stolpca amortizacija. S tem je člane komisije, Državni zbor in vso slovensko javnost hotel še enkrat prepričati, da so se zaposleni vgradili v petletni plan z neupravičeno rastjo plač, kar absolutno ni res.”

Čepar pojasnjuje, da so plače v Luki Koper direktno vezane na rast produktivnosti, kar pomeni, da rast prometa in prihodkov ne zadostuje za povečanje plač, če zaposleni ob tem ne povečajo tudi učinkovitosti. “To pa pomeni nenehno optimizacijo poslovnih procesov in boljše delo zaposlenih, kar je tudi bil eden od očitkov g. Jazbeca, spet brez podlage v dejstvih in resnici,” dodaja.

Jazbecu očita, da je ravnal z namenom, da očrni Luko Koper, njeno vodstvo in zaposlene, saj bi moral poznati prave podatke o poslovanju družbe. “Verjamem, da v SDH vodijo tabelo poslovnih kazalcev Luke Koper skozi leta, zato je sklicevanje na analize tretjih zavajanje nespreten poskus prikrivanja lastnih napak. To trdim s polno odgovornostjo, ker vem, da g. Jazbec pozna prave podatke poslovanja družbe, saj je bil le dva dni pred 17. nujno sejo komisije za nadzor javnih financ DZ, torej v sredo, 15. junija, dopoldan prisoten na rednem letnem sestanku uprave SDH in uprave Luke Koper, d. d., na katerem je bila tudi predsednica nadzornega sveta družbe Alenka Žnidaršič Kranjc. Na tem srečanju je izrecno večkrat poudaril, da stroški dela niso problematični.”

Čepar je v pismu dopisu javnosti še dodal, da so “zavajanja, laži in manipuliranje” zadnjih dni nedopustne, sploh za človeka, ki skrbi za približno 15 milijard evrov vredno slovensko premoženje.“Očitno je, da g. Jazbec igra dvojno igro in ima nečiste namene. Namesto, da bi odgovorno skrbel za državno premoženje z Luko Koper vred, ter za kvalitetna in številna delovna mesta, z zgoraj omenjenim početjem dokazuje, da ne premore moralnih in etičnih vrednot nujnih za opravljanje ene najbolj odgovornih funkcij v Sloveniji, zato na mestu predsednika uprave SDH ne sme in ne more več ostati!”

Spletno uredništvo


Najbolj brano