Dedek Mraz v nedeljo prihaja v Ankaran

Decembrsko dogajanje v Ankaranu se je prevesilo v drugo polovico. Že v nedeljo bo kraj obiskal dedek Mraz, še prej bo koncert skupine Jardier, pester pa bo tudi preostanek decembra vse do tradicionalnega skoka v morje.

Drsališče privablja velike in majhne. Foto: Miha Crnic
Drsališče privablja velike in majhne. Foto: Miha Crnic

ANKARAN > Danes bo v šotoru v središču kraja nastopil Pihalni orkester Koper, in sicer ob 20. uri. Jutri se bodo že ob 10. uri tam zbrala ankaranska društva in se predstavila, nakar bo ob 21. uri sledil koncert izjemne slovenske skupine Jardier.

Vikend se bo sklenil z nedeljskim pohodom z lučkami v organizaciji Športnega društva Ankaran s pričetkom ob 16.30. Sledila bo še poučna igra za otroke Zgodba o levu in zajcu v izvedbi Kulturnega društva 5. kader in s pričetkom ob 18. uri, zatem bo v kraj prispel dedek Mraz - ne zamudite ga ob 18.30, povabilo pa ga je Športno društvo Ankaran.

V četrtek, 22. decembra, se bo ob 18. uri začel večer ljudskega petja v organizaciji Društva upokojencev Ankaran, ob 20. uri pa bo pričel glasbeni nastop harmonikar Gianluca Prelogar.

V petek, 23. decembra, bo ob 19. uri otroška gledališka predstava Čarobni prazniki zavoda Enostavno Prijatelj, ob 21. uri bo sledil glasbeni večer, namenjen elektronski glasbi. V soboto, 24. decembra, bo ob 21. uri praznični koncert z izvrstnimi glasbeniki Severo in Galom Gjurinom ter skupino Čedahuči.

V ponedeljek, 26. decembra, bodo na svoj račun prišli otroci, saj bo zanje ob 17. uri na sporedu gledališka predstava Princesa Mandarinka v produkciji Gajble, hiše ustvarjalnih zgodb. V torek, 27. decembra, bo med 10. in 18. uro Mini Planica - tam bo majhna skakalnica, na kateri se bodo lahko otroci med šestim in desetim letom starosti preizkusili v smučarskih skokih. Ob 17. uri bo sledila kulinarična delavnica peke piškotov v izvedbi društva Na Kereh.

V sredo, 28. decembra, so na vrsti filmi. V Ankaran bodo prispeli najboljši kratki animirani filmi za otroke in odrasle z zadnjega festivala Animateka 2016. Dan pozneje bo sledila še delavnica animiranega filma tehnike stop animacije, in sicer ob 11. uri, ob 17. uri bo delavnica izdelovanja optičnih igrač, čez dve uri pa še projekcija najboljših kratkih animiranih filmov za otroke s festivala Animateka 2016.

V petek, 30. decembra, bo ob 19. uri otroška gledališka predstava Grozni Gašper v produkciji SNG Nova Gorica in Gledališča Koper.

Prazničen bo tudi konec leta: v soboto, 31. decembra, bodo oder zasedli Primorski fantje, občani Ankarana pa bodo tradicionalno predstavili domače praznične dobrote. In v nedeljo, 1. januarja, se bodo ob 14. uri pogumneži tradicionalno pognali v morje.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano