Dars s študijo o možnostih uvedbe lokalnih vinjet

Dars je včeraj objavil razpis za študijo o možnostih uvedbe lokalnih vinjet. Zanjo bo plačal 70.000 evrov. Rok za oddajo ponudb je 25. maj, poroča spletni portal MMC.

Predor Markovec Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Predor Markovec Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Izolski župan Igor Kolenc in koprski župan Boris Popovič sta po pisanju MMC prepričana, da bi lokalne vinjete, ki bi stale 18 evrov, rešile vrsto prometnih tegob. Predvsem bi to vinjeto lahko kupovali vsi tisti, ki potujejo med Italijo in hrvaško Istro po lokalnih cestah na Primorskem. Podobne vinjete bi lahko uvedli tudi drugod po Sloveniji, kot na primer na ljubljanski in mariborski obvoznici. Lokalna vinjeta ne bi veljala samo v določeni regiji, ampak po vsej državi.

Župana sta prepričana, da z regionalnimi vinjetami ne bi bilo upada prodaje običajnih vinjet, saj bi praktično vsa vozila dobila vinjete, s tem pa bi tudi v Darsovo blagajno priteklo več denarja. Obenem bi razbremenili lokalne ceste in pritegnili tujce, ki se jim zdijo veljavne vinjete v Sloveniji predrage, še dodajajo na spletnem portalu.

O negodovanju domačinov nad uvedbo vinjete skozi predor Markovec smo v PN pisali: Na Markovcu zahtevajo predor brez vinjete

Spletno uredništvo


Najbolj brano