• Ministrstvo za infrastrukturo je Dars zaprosilo za mnenje o 
predlaganih spremembah vladne uredbe o kategorizaciji 
državnih cest, s katerimi bi predor Markovec izločiti iz 
vinjetnega sistema.
    Ministrstvo za infrastrukturo je Dars zaprosilo za mnenje o predlaganih spremembah vladne uredbe o kategorizaciji državnih cest, s katerimi bi predor Markovec izločiti iz vinjetnega sistema.
    Foto: Tomaž Primožic/Fpa

Dars bo preučil predlog o izločitvi predora Markovec iz vinjetnega sistema

sreda, 7. september 2016, 15:24

Ministrstvo za infrastrukturo je Dars zaprosilo za mnenje o predlaganih spremembah vladne uredbe o kategorizaciji državnih cest, s katerimi bi predor Markovec izločiti iz vinjetnega sistema. Strokovne službe Darsa bodo predlog preučile, nato pa bo Dars odgovoril ministrstvu, "tudi skozi prizmo interesov Darsa kot gospodarske družbe".

LJUBLJANA > Ministrstvo je vladi posredovalo predlog sprememb obstoječe vladne uredbe o kategorizaciji državnih cest, po katerem bi se odsek hitre ceste med priključkoma Semedela in Izola, dolg 4,1 kilometra, prekategoriziral v glavno cesto drugega reda, so zapisali na Darsu. Ob tem so dodali, da bi omenjeni odsek po navedbah ministrstva ostal v Darsovem upravljanju.

Strokovne službe družbe Darsa bodo sedaj predlagano prekategorizacijo temeljito preučile, tako z zakonodajnega in cestninskega vidika kakor tudi z vidika upravljanja ter vzdrževanja.

Minister Peter Gašperšič je sicer prejšnji teden ob obisku portoroškega letališča glede pobude za preusmeritev nevinjetnega prometa z obalne ceste skozi predor Markovec povedal, da lokalnih vinjet ne bo, je pa zato v teku medresorska obravnava predloga uredbe o spremembi kategorizacije odseka hitre ceste skozi predor v glavno cesto, po kateri bo moč voziti brez vinjet.

Ob tem je glede potrebnega soglasja Darsa dejal, da ne pričakuje težav. "Računamo, da bo ta sprememba kategorizacije res lahko izvedena v zelo kratkem času, predvidoma še v septembru," je napovedal.

STA


Povej naprej:

 

Mnenja